Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

България ще се присъедини към Европейската инициатива за разследване престъпленията на Комунизма

makedonГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

България и Румъния планират присъединяване към новата Европейска инициатива за разследване престъпленията на комунизма и да се потърси отговорност от виновниците. Според новинарската агенция „Балтик нюз сървис“, българският и румънският министри на правосъдието са изразили това желание на страните си в разговор с естонския си колега на министерска среща на ЕС в Люксембург.

Да припомним, че през септември тази година 43-то Народно събрание прие поправка в Наказателния закон, с която беше премахната възможността за давност за престъпленията на българския комунистически режим.

На 23 август, в деня, когато е сключен нацистко-съветският пакт Молотов-Рибентроп, представители на 8 държави - Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Грузия - настояха в обща декларация да бъде създаден международен орган за разследване на престъпленията на комунизма и решиха да свикат експертна група по темата.

Нацистките престъпления получиха оценка в международния трибунал в Нюрнберг, но престъпленията на комунистическия режим в момента не влизат в компетенцията на никой международен орган. Затова Естония предлага такъв да бъде създаден с международно споразумение.

Според родолюбиви кръгове в България, ние трябва да станем инициатори за осъждане на комунистите за насилственото създаването на изкуствената държава Македония и на измислената „македонска нация“. Пъкленото дело на сталиновия Коминтерн причини една от най-огромните трагедии, сполетели българската нация. За нанесената незарастваща рана, за това варварско престъпление не бива да има давност. Трябва да се осъдят Русия и Сърбия като страни, които поддържат това разделение на българския народ като подпомагат репресивния режим в Скопие с всякакви възможни средства. В изкуствената държава Македония и до днес да се декларираш като българин е престъпление, а смелите ни сънародници отвъд Осогово са подложени на явно и прикрито преследване от сърбоманските власти в Скопие.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Битоля

Битоля
Битоля - Температура: <b/>11°C
Предимно ясно
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Охрид

Охрид
Охрид - Температура: <b/>12°C
Облачно, кратък дъжд
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: югозапад
Сила: лек полъх, 2.6 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Скопие

Скопие
Скопие - Температура: <b/>13°C
Променлива облачност
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: изток
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba