Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Заев обяви, че е готов на компромис и страната може да бъде приета под временното си име БЮРМ

msdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

НАТО планира до пролетта на 2018 година да приеме Македония като пълноправна членка, твърди информационната агенция Sputnik, позовавайки се на източници, близки до преговорния процес.

В понеделник Зоран Заев ще посети Брюксел, за да се срещне с Йенс Столтенберг. Премиерът на Република Македония, заяви че има готовност  държавата да се присъедини към НАТО под името Бивша Югославска Република Македония (БЮРМ), както настоява Гърция, за да се ускори интеграцията на страната в ЕС.

Вчера гръцкият премиер Алексис Ципрас е поздравил Заев за встъпването му в длъжност и е потвърдил позицията на Атина в спора за името на Македония. Днес Зоран Заев съобщи, че очаква през юли  посещение в Скопие на генералния секретар на НАТО Столтенберг, който „ще отвори вратите на страната за пълноправно членство“ в Североатлантическия пакт.

Междувременно, виждайки, че Македония се изплъзва от задушаващата прегръдка на Сърбия, Вучич обяви идея за създаване на Балкански митнически съюз, за да приобщи Западните Балкани. Но еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан охлади сърбите, като им припомни, че такъв митнически съюз е възможен само като предприсъединителна стъпка на региона към ЕС.

 

 

 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Битоля

Битоля
Битоля - Температура: <b/>8°C
Ясно
Температура: 8°C
Усеща се като: 8°C
Вятър: запад
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Охрид

Охрид
Охрид - Температура: <b/>9°C
Ясно
Температура: 9°C
Усеща се като: 8°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Скопие

Скопие
Скопие - Температура: <b/>11°C
Ясно
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: запад
Сила: лек полъх, 2.2 m/s

Времето със sinoptik.bg


halba