Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

След изборите всички са щастливи, само Никола проплака, че не признава изборните резултати

zaiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Партията на премиера Зоран Заев затвърди забележителния си изборен успех – след втория тур на местните избори в Македония, които се проведоха вчера в 35 общини, СДСМ победи в 17, Демократичната уния за интеграция на Али Ахмети в 6, Албанският съюз на Зиядин Села в 3.

ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски спечели само в 2 общини. Демократичната партия на албанците и Движението „Беса“ ще имат по 1 общински кмет.

В първия тур партията на Зоран Заев победи във всички по-големи градове на Вардарската република – Скопие, Битоля, Охрид, Струмица, Прилеп. В следващите четири години, СДСМ ще управлява в 54 общини, ДУИ в 12, ВМРО-ДПМНЕ в 5, Албански съюз в 3, ДПА, Беса и ДПТ в една община. Три общини ще се управляват от политически независими кметове.

Политическите анализатори очакват, че съкрушителната изборна победа на Заев ще ускори движението на страната по посока на членството в НАТО и ЕС. С две думи – след изборите в Македония всички са щастливи, с изключение на платения сърбоман Груевски, който проплака, че не признавал изборните резултати. И се изказа за предсрочни парламентарни избори. Вместо по мъжки да си хвърли оставката и да се оттегли в заслужена почивка. Било то в Идризово…   

 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Битоля

Битоля
Битоля - Температура: <b/>8°C
Ясно
Температура: 8°C
Усеща се като: 8°C
Вятър: запад
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Охрид

Охрид
Охрид - Температура: <b/>9°C
Ясно
Температура: 9°C
Усеща се като: 8°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Скопие

Скопие
Скопие - Температура: <b/>11°C
Ясно
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: запад
Сила: лек полъх, 2.2 m/s

Времето със sinoptik.bg


halba