Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Ето кой срещу тлъсти парични преводи разпространява клевети по български адрес 

sdgewtГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Трима съветници на македонския премиер Зоран Заев участват в очернянето на България в Европейския съюз. Това разкри тази сутрин по бТВ собственикът на Агенция БГНЕС Любчо Нешков и посочи последната публикация в техния "Институт" базиран в Любляна, Словения, в която България и Германия се сочат като държави, които мафиотизират ЕС. Словенската лобистка структура под претенциозното

име “Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания” ИФИМЕС, вече втора година публикува яростни антибългарски „анализи“ и доклади, които имат основно за цел да се разпространяват из западната преса и да формират там негативно отношение срещу България. Разбира се, като при всяка проституция, и това морално проституиране се прави срещу добро заплащане! В последната си публикация от 24. март ИФИМЕС нарича България „грозното лице на ЕС“ и фокусира атаката си върху две теми – исторически очерк за това какво е България и анализ на управляващото мнозинство в България, в частност ГЕРБ. В типичния югославски оплювателски стил от времето на диктатора Йосип Броз Тито, България е обрисувана като държава „изкуствено създадена от Договор между Русия и Османската империя през 1878 г.“. Тогава, според авторите,

в България не е имало българи,

а само „богомили, македонци и турци“,

които впоследствие биват подложени на „насилствена българизация“.

Скудоумно и безмозъчно! Но се разчита на постановката за лъжата, която се повтаря хиляда пъти – с надеждата да бъде приета от другите за истина…

Словенските „анализатори“ твърдят също че „чрез ГЕРБ и подобни политически партии, мафията е проникнала институционално в ЕС“. Германският Християндемократически съюз, (ХДС) и лично канцлерката Ангела Меркел са, според тях, “шефовете“ които стоят зад „престъпленията на Бойко Борисов“, като се посочва и че представители на ХДС са директно замесени в престъпления. Според клеветниците, освен сестрински партии (като част от Европейската народна партия) ГЕРБ и ХДС са и „сестри-престъпници“. Причината, според „словенските“ пишман-експерти, се крие в това, че както ХДС, така и нейният баварски коалиционен партньор ХСС (Християнсоциален съюз) „тайно подхранват и симпатизират на победената идеология от Втората световна война“. Всъщност, за ИФИМЕС, освен криминални шефове на балкански структури на мафията, Ангела Меркел и нейната партия ХДС са и тайни почитатели на Третия райх, нацизма и Адолф Хитлер.

Поради скандалните публикации двама от почетните председатели на института, бившият хърватски президент Стипе Месич и последният югославски външен министър Будимир Лончар, публично се разграничиха от „анализите“ и подчертаха, че става въпрос за публикации в стил УДБА - зловещата държавна сигурност на диктатора Тито.

Според официалния им сайт, ИФИМЕС е базиран в Любляна и дори от 2018 г. има специален консултативен статут към Икономическия и Социален Съвет на ООН. Основна цел на института е да „промотира помирението, превантивната дипломация, разоръжаването и политиките за укрепване на доверието в регионалните и глобални конфликти“. Изпълнителни директори на Института са Зияд Бечирович и Бахтияр Аляф - и двамата съветници на Зоран Заев, както и Владо Димовски, професор по икономика, също съветник на Заев.

Зияд Бечирович е босненски мюсюлманин, замесен според много публикации в

рекет, изнудване на политици в Черна гора

и връзки с радикалния ислям.

Бахтияр Аляф е иракчанин, завършил висшето си образование като стипендиант на югославската компартия. Зияд Бечирович, Бахтияр Аляф и Владо Димовски са съветници от 2017 г. в кабинета на Зоран Заев.

Любчо Нешков настоява властите в Скопие да дадат незабавен отговор за действията на съветниците на премиера Зоран Заев!

И още - вчера вицепремиерът Никола Димитров публично призна, че „съжалява, че внесените поправки от словенската евродепутатка Таня Файон, която е награждавана от ИФИМЕС, не са били одобрени от Европейския парламент“. Припомняме, че въпросната антибългарска поправка 77-А в Доклада за напредъка на Македония бе насочена срещу българския национален интерес в РС Македония. И беше подкрепена от ПЕС – партията, оглавявана от Сергей Станишев. Тоест, съвременните български социал-комунисти не са научили нищо ново и продължават да предават българските национални интереси като своя предтеча – червения "интернационалист" Димитров, помакедончвал насилствено стотици хиляди българи.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg