Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Утре е премиерата на „Бал на неблагодарните жени” от Монтеверди

VeneraГБ

Тя има екзотични черти и глас, който се запомня и без да си я чул да пее. Казва се Михаела Берова и е от Стара Загора. Интересна млада жена, талантливо мецосопрано, завършила Музикалната академия „Панчо Владигеров“ – специалност класическо пеене и магистратура по педагогика на преподаването по музика.

 В първа постановка, която е и първа премиера за този сезон на  Държавна опера - Стара Загора, Михаела ще е богинята Венера в „Бал на неблагодарните жени“ от Клаудио Монтеверди. Постановката се представя за първи път в България на оперна сцена. Михаела започна да работи партията си с летящ старт -  все още неизкушена от „величието“ на примите. Натрупаният досега творчески опит и изяви при Михаела не са малко. Младостта се свързва и с ентусиазъм, неукротима енергия и подвижност. Само през това лято оперната певица бе и в Германия за участия, и в Кипър - на международен уъркшоп за „Кавалерия Рустикана“ на П. Маскани. А след това – изгрява като Венера в Стара Загора. Не като планетата Венера, а като богинята, която измисля наказание за жените, подиграващи се на любовта. Никой не бива да се подиграва с любовта! Особено в оперите – там тя е основната движеща сила...

Премиерата е утре, 5 септември от 21 часа на Античен форум „Августа Траяна“ /при лошо време спектакълът ще е в залата на Операта/. Добре сте дошли!

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара Загора

Стара Загора
Стара Загора - Температура: <b/>32°C
Предимно слънчево
Температура: 32°C
Усеща се като: 32°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.1 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba