Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Разследващи от „Антикорупция“ повдигнаха две обвинения на корумпираното ченге

levoveГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Специализираното звено „Антикорупция“ на Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Ивайло Д., началник сектор БОП - Стара Загора в МВР за извършване на две престъпления.

Едното от обвиненията е за престъпление по служба, извършено от антимафиота, в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Второто повдигнато обвинение е за престъпление против правосъдието - склоняване прокурор да наруши свое служебно положение във връзка с правораздаването. И двете обвинения са свързани с покровителството на Ивайло Д. при провежданото разследване срещу арестуван наркодилър.

Сигналът за действията на отговорния антимафиот е подаден от прокурорските и съдийски органи, подложени на натиск. Извършена е и проверка от агенти на ДАНС. Мярката за неотклонение е „подписка“. Министърът на вътрешните работи също е уведомена за това, че се повдига обвинение на служител на МВР. Специализираното звено „Антикорупция“ ще внесе искане за отстраняване на Ивайло Д. от длъжност по реда на НПК.

 

   Fluida

   Lema BG


 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара Загора

Стара Загора
Стара Загора - Температура: <b/>16°C
Предимно облачно
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba