Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Днес и утре очаквайте концертите му под диригентството на митрополит Киприан

kipГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Смесеният хор "Св. Софроний епископ Врачански" при Врачанската епархия ще гостува днес и утре в Стара Загора и Казанлък. Първият концерт ще бъде на 31. март след съборния акатист на Пресвета Богородица в храм „Въведение Богородично“ в Стара Загора. На 1. април е концертът в Казанлък в катедралния храм „Св. Йоан Предтеча“, също непосредствено след съботното вечерно богослужение.

Хорът ще представи църковни песнопения под диригентството на Старозагорския митрополит Киприан. Концертът се посвещава на Възкресение Христово и е част от програмата на Старозагорска митрополия за големия християнски празник. Хорът е създаден през 1987 година във връзка с честването на 250-ата годишнина от рождението на св. Софроний епископ Врачански. От основаването си до днес Представителният хор е изнесъл много концерти в страната и чужбина. Гостувал е с концерти в Чехия, Унгария, Македония, Гърция, Турция, Румъния. През 2012 изнася концерти в италианските градове Кротоне и Катандзаро с „Реквием“ от Моцарт, а през 2014 г. отново се връща на италианска сцена с концерти във Верона.

Хорът е награден със специални отличия от Светия синод на БПЦ, орден "Свв. Кирил и Методий" - втора степен и орден "Св. Софроний еп. Врачански" - първа степен.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара Загора

Стара Загора
Стара Загора - Температура: <b/>14°C
Ясно
Температура: 14°C
Усеща се като: 14°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba