Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Изработват лого и концертно облекло за Хора за ортодоксална музика към катедралния храм „Св. Николай“

deeГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Активно се работи за създаването на лого и концертно облекло за Хора за ортодоксална музика към катедралния старозагорски храм „Св. Николай“. Идеята е на Старозагорския

митрополит Киприан и диригента, казанлъшката специалистка Мария Колева. Тази активност е породена от предстоящото участие на хористите в престижен православен фестивал в Москва през новата година, за който тече трескава подготовка. За изпълнител на нелеката задача за новата визия на хора е избран сценографът и костюмограф на Старозагорската опера - Денис Иванов.

un„Изключителна чест за мен бе тази покана! - споделя Д. Иванов, който е и дипломиран оперен певец и режисьор. - Дядо Киприан държеше пурпурно лилавото да присъства като цвят. Направих го дискретно, с елегантни златни шевици, символизиращи стилизиран кръст. Целта ми беше да създам модерна линия, с изчистен и стилен силует, но все пак да се придържам към каноните за хорова униформа и облекло.“

В резултат на усилията на костюмографа, блейзерът при дамите и джемпърът при господата са добър синтез на всички изисквания, стоят елегантно на всякакви фигури и излъчват празничност. За изработката на сценичното облекло са подбрани добре изпечени, изключително качествени платове, които падат тежко. Костюмите Денис Иванов създава с помощта на Мария Христова – един изключителен конструктор на облекло, доказана и на модния подиум с работата си за престижни модни къщи в Гърция, Италия и Южна Африка. Христова вече осми творчески сезон iuiмайстори сценичното облекло за постановките на Старозагорската опера.

А логото на владишкия хор представлява църковна камбана, обвита в музикално петолиние, решена в старо злато и лишена от ненужни детайли – идея на Мария Колева, реализирана от талантливия Денис Иванов.

 

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара Загора

Стара Загора
Стара Загора - Температура: <b/>28°C
Слънчево
Температура: 28°C
Усеща се като: 28°C
Вятър: югозапад
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba