Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Полицията ще проверява дали се спазва извънредното положение

gfГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 13. март за преустановяване на посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки,

барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене и др., от тази вечер започват масирани проверки на МВР и другите компетентни органи за спазване на нарежданията. На нарушителите на заповедта ще бъдат налагани строги санкции. Това стана ясно след днешното заседание на Областния медицински съвет, свикано от областния управител Гергана Микова.

На него директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ проф. Йовчо Йовчев докладва, че до този момент в лабораторията към болницата не са установени положителни проби. Засега лабораторията разполага с достатъчно тестове, в неделя се очакват и допълнителни количества.

Директорът на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова обяви, че много училища работят по въвеждането на обучение в електронна среда и то ще стане факт там, където е възможно. РУО е в непрекъсната комуникация с директорите на училищата. Г-жа Димитрова напомни, че заповедта на министър Ананиев касае и всички частни занимални и школи, които също трябва да затворят врати.

На заседанието беше обсъдена и организацията на работа в държавните и общински администрации и институции, предвид въведеното от днес извънредно положение на територията на цялата страна.  

Областният управител призова за високо гражданско самосъзнание, за спазване на заповедите на институциите и на предписанията на здравните власти за предпазване от коронавируса. В същото време г-жа Микова апелира жителите на Старозагорска област да не се поддават на паника, да запазят спокойствие и да проявят отговорност в критичната ситуация.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара Загора

Стара Загора
Стара Загора - Температура: <b/>20°C
Ясно
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: изток
Сила: слаб, 4.1 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba