Гласът на България

Национален новинарски портал

  ШЕСТОДНЕВ    Литературна зона свободна от словоблудство!

Споделете ме

Национален конкурс ще избере най-стойностните книги от нестолични автори

bookШЕСТОДНЕВ

Съюзът на свободните писатели в България – филиал Бургас, със съдействието на Община Бургас и независимо женско благотворително дружество „Самосъзнание”  обявява национален литературен конкурс под наслов „Голямата книга на малкия град“.

Целта на конкурса е да разбуди и стимулира творческите заложби у литературните творци в по-малките градове и села в страната и с това да насърчи процеса на децентрализация на литературния живот у нас.

Могат да участват книги на български език, издадени през последните две години. Няма жанрово ограничение за творбите. Ще се състезават книги в две категории – поезия и проза. В конкурса могат да участват автори, които живеят извън столицата, като за меродавно се счита местожителството, което съответства на данните в личните карти на участниците. Всеки автор може да участва с до две издадени книги във всеки раздел, публикувани на хартиен или електронен носител. Няма тематични ограничения за  произведенията.

Краен срок за участие – 29 септември 2015.

Лауреатите ще  получат грамоти, парични премии и предметни награди. Достойно представилите се автори ще получат препоръка за членство в Съюза на свободните писатели в България. Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани във фейсбук и в сайта на Съюза на свободните писатели.

Произведенията изпращайте както следва:

1. На адрес:

 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

в WORD, формат (DOC или DOCX файлове), с големина на шрифта 12 пункта -  /за книгите, публикувани в електронни издателства или литературни сайтове, като в този случай наред с текста на книгата в началото се посочва и линк за прочита и на страниците на издателството или литературния сайт./

2. На адрес:

Бургас  8018

ж.к.”Зорница”

п.к.39

/за книгите на хартиен носител/

Книгите на хартиен носител трябва да бъдат в 3 (три) екземпляра.

Всички автори трябва да вписват в края на книгата точен пощенски адрес, електронен адрес,трите имена на участника и телефони за връзка. Отчитането на конкурса ще се състои в тържествена обстановка в гр. Бургас до края на годината, като точната дата ще бъде посочена допълнително на всички участници.

За допълнителна информации - тел. 0896115926, тел. 0988937813

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Стихотворения

Made in BALGARIQ
Сряда, 05 Февруари 2020
article thumbnailПетър МАРЧЕВ               Кубрат се бие - за България уж,                                                          но за бели парици. Аспарух портокали бере -                                              там, нейде край град Ница.   Тервел сарацини вкарва в Европа                                                            /300 евро парчето/. Крум краде луксозни коли в...
Повече в: Стихотворения  

Магазинче за душата

article thumbnailБарабанистът на легендарния „Цепелин” Джон Бонъм се пробужда в лудницата, за да разбере, че истинското му име е Иван Бонев... Рейнджър застрелва неволно свой колега в Камбоджа; укривайки вината си,...

halba