Гласът на България

Национален новинарски портал

  ШЕСТОДНЕВ    Литературна зона свободна от словоблудство!

Споделете ме

118 ръкописа прочете журито с председател проф. Ивайло Знеполски, за да отсее най-добрия

inaШЕСТОДНЕВ

С доста голямо закъснение журито на конкурса за неиздаден ръкопис за роман „Развитие“ обяви победителя. Това е белетристката Ина Вълчанова, която получава Кристалната статуетка на деветото издание на литературната надпревара за творбата си „Остров Крах“. Георги Господинов и доц. Бойко Пенчев, както и председателят на журито проф. Ивайло Знеполски са изчели цели 118 ръкописа, което причини и забавянето на резултатите.

Награденият ръкопис ще бъде издаден в рамките на 3 месеца, а паричният еквивалент на наградата е 7000 лв. По препоръка на журиращите ще бъде издадена и друга номинирана творба – романът „Светата кръв“ на пловдивския поет и журналист Антон Баев. „Има воля за роман“ - констатира журито и изтъкна много доброто ниво на писане на участниците. Да припомним, че лауреат в предишното издание на конкурса "Развитие" бе казанлъшкият белетрист Стефан Бакърджиев, който спечели с ръкописа си "EX ORIENTE LUX. Фердинанд и мечтата за Константинопол".

Таз годишната лауреатка Ина Вълчанова е известна като драматург на радио-пиеси; тя е автор и на два романа - „Потъването на Созопол“, по който беше режисьорът Костадин Бонев засне едноименния награждаван филм, и „Записки на свинята“.

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Стихотворения

Made in BALGARIQ
Сряда, 05 Февруари 2020
article thumbnailПетър МАРЧЕВ               Кубрат се бие - за България уж,                                                          но за бели парици. Аспарух портокали бере -                                              там, нейде край град Ница.   Тервел сарацини вкарва в Европа                                                            /300 евро парчето/. Крум краде луксозни коли в...
Повече в: Стихотворения  

Магазинче за душата

article thumbnailБарабанистът на легендарния „Цепелин” Джон Бонъм се пробужда в лудницата, за да разбере, че истинското му име е Иван Бонев... Рейнджър застрелва неволно свой колега в Камбоджа; укривайки вината си,...

halba