Гласът на България

Национален новинарски портал

  ШЕСТОДНЕВ    Литературна зона свободна от словоблудство!

Споделете ме

Литературен кръг „Поезия и памет“ чете свои стихове в двора на къща-музей „П. К. Яворов“  

pkШЕСТОДНЕВ

Европейската нощ на музеите беше отбелязана и в София. На 20. май от 19:30 часа под егидата на Националния литературен музей се проведе голямо литературно четене на съвременни поети в двора на къща музей „П. К. Яворов“ пред паметника на поета (ул. „Раковски“ 136). 

Вечерта беше открита със стихотворения на Яворов в изпълнение на актрисата и писателка Майя Динева. Свои нови стихове представиха творците от Клуба на поетите журналисти. Присъстваха и специални гости.  В двора пред къщата беше експонирана изложба с кадри от интериора от дома на Яворов и Лора.

Несъмнено, основна част от програмата на събитието бяха рециталите на авторски произведения на младите поети от литературен кръг „Поезия и памет“. Инакописците (кръгът поддържа своя страница във фейсбук, озаглавена „Иначе писано“) Атанас Янев, Тодор Иванов, Златина Тодорова, Атанаска Илинчева, Николай Генов и Кристина Станкова заинтригуваха публиката със своите поетични прозрения.

Водещи на събитието бяха Тодор Иванов и Атанаска Илинчева.

От 21:30 ч. поетичният рецитал продължи в Литературния кабинет „Владимир Башев“ (бул. „Ситняково“ №79, вх. Д).

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Стихотворения

БЪЛГАРСКО СТИХОТВОРЕНИЕ
Вторник, 20 Юли 2021
article thumbnailИвайло БАЛАБАНОВ               Момчета, знам, че вече ви дотегна и хлябът сух, и голата ракия, и тежкото небе на тази бедна страна, в която няма прокопсия.... Великите ѝ царски идеали днес вече са митичен архаизъм. България...
Повече в: Стихотворения  

Магазинче за душата

article thumbnailБарабанистът на легендарния „Цепелин” Джон Бонъм се пробужда в лудницата, за да разбере, че истинското му име е Иван Бонев... Рейнджър застрелва неволно свой колега в Камбоджа; укривайки вината си,...