Гласът на България

Национален новинарски портал

  ШЕСТОДНЕВ    Литературна зона свободна от словоблудство!

Споделете ме

Начинанието има за цел да вдъхнови за творчество младите българи от немскоезичното пространство

pdШЕСТОДНЕВ

Един новоучреден поетичен конкурс, в памет на неповторимата и незабравима българска поетеса Петя Дубарова, ще вдъхновява младите българи от немскоезичното пространство. Зад това благородно начинание стоят родолюбците от асоциация „Орфей“ в Мюнхен.

А ето и условията за участие - всеки българин на възраст от 14 до 28 години, живеещ в Германия, Австрия и Швейцария, може да изпрати до две свои непубликувани стихотворения, написани на български език. Крайният срок за изпращането на творбите е 22. март, а връчването на наградите ще е на 25. април 2018 година. Стиховете, придружени от кратка био-библиографична справка за автора и телефон за връзка, може да изпратите на е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Конкурсът се организира с любезното съдействие на Къща-музей „Петя Дубарова“ и издателство „Либра-скорп“ от Бургас .

„Един от основните елементи на всяка култура е Словото. За България, през всичките тези векове Словото е било основен пазител на самосъзнанието ни и вдъхновител на поривите ни към свобода, любов и съзидание. Ние от асоциация „Орфей“ – Мюнхен считаме българското художествено слово за уникално наследство, което следва да бъде опазвано и обогатявано и занапред.“ – споделя инициаторът за създаването на поетичния конкурс Филип Филипов, който е и основател на асоциация „Орфей“.

Да пожелаем успех на всички – участници и организатори!

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Стихотворения

Н Е П О Е Т И Ч Н О
Петък, 18 Януари 2019
article thumbnail  Мария ТАНЕВА   Има толкова много смърт и неузряла надежда за раждане. На един разкопан кръстопът боговете се самоизяждат. Дългокос вятър с поглед блуждаещ стои на върха на тополата. Не понесе трудното помъдряване и...
Повече в: Стихотворения  

Магазинче за душата

article thumbnailБарабанистът на легендарния „Цепелин” Джон Бонъм се пробужда в лудницата, за да разбере, че истинското му име е Иван Бонев... Рейнджър застрелва неволно свой колега в Камбоджа; укривайки вината си,...


halba