Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

За какво се борят прокситата на Кремъл в България? Един бивш русофил разказва

rusoГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Каква е стратегията на Кремъл за България? На какво се дължи роенето на проруските организации? Защо през 2015 Москва решава да спре финансовата си подкрепа за "Атака"? Погледнете на българското русофилство /което на практика е рублофилство/ през очите на един бивш русофил… Национално движение "Русофили" на обвинения в шпионаж Николай Малинов, политическа партия "Възраждане" и други изгряващи

"звезди" на прокремълския небосклон като СРБ "Русофили България": 51-годишният Емил е преминал през тях като член или близък сътрудник. Той се присъединява към проруските среди в България през 2014 година.

Твърди, че докато членувал в русофилската общност и констатирал опасност за националната сигурност, е изпращал сигнали на властите. Например, за военното обучение на русофилски паравоенни групировки, водено от руски военен инструктор в Габровския Балкан. След руската инвазия в Украйна на 24. февруари 2022 Емил се обявява срещу войната, а заплахите не закъсняват. "В една от социалните мрежи ми изпратиха запис на екзекуция, за да имам едно наум", разказва той.

Четете подробния разказ за българските продажници ТУК

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq