Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Бойко Борисов избърза със свалянето на правителството, затова сега дава заден ход

npbeИлиян ВАСИЛЕВ

Лозето не ще молитва, а мотика. И България има нужда от революционери, а не от договарящи се. Иначе ще се получи пак като през 1997 година - договориха се да не пипат БСП и комунистите се върнаха още по-силни през 2001 година. Със сегашна дата - ГЕРБ сгрешиха като избързаха с вота на недоверие, особено като предоставиха на ИТН ролята на мутрата в Парламента и така предизвикаха вълна от симпатия за Никола

Минчев и за правителството. И отново изплуваха образите на Борисов и Пеевски като демони на прехода.

Затова сега ББ дава заден и гледа да неутрализира предимството, което даде на ПП и началното ускорение за нови избори. В този смисъл, ББ има нужда от допълнително време за ерозия на доверието към ПП и това време може да им се осигури от "техническо" или експерно правителство с подкрепата на ПП и ДБ.

Не можем да избягаме от съдбата на Радев и служебно правителство, но можем ли да се борим? Не виждам какво може да се свърши в този Парламент с ИТН и отцепници от тях, чиято първа работа е да поправят закона за хазарта! И не, Радев няма да даде на ДБ мандат. Наивно е. Ще го даде традиционно на БСП. И там свършва всичко.

Някои хора все още наивно вярват, че инженеринг през Парламента е тъждествено със зрял политически професионализъм. Напроив - излизайте от Парламента, сваляйте костюмите и вратовръзките и започвайте апостолска работа. Нямам нужда от професионални партийци, които да изразяват мнението ми. Имам нужда от самостоятелни хора, които не зависят от партийни постове, но искат да реализират промяна и реформи. Иначе каква е разликата - в ГЕРБ и ДПС се напълни с "професионални" политици преразпределители. Нямам нужда от аналог в моето обществено поле.

Моите десни търсят да намерят оправдание, че нямат равен с ГЕРБ и ДПС достъп до медии. Така е, но да попитам, къде си дадохте партийните рекламни бюджети по време на миналата предизборна кампания? Пак в "техните" медии, а не в алтернативните.

Затова тези избори трябва да бъдат референдум „За или Против мафията“ и никакви други междинни варианти, кабинети, кабинетчета и компромиси. Май нищо не са научили от Реформаторския блок. И в политиката, и в живота печелят дръзновените.

Моята битка не е да влязат Х броя депутати в следващия Парламент, а да влязат достатъчно, за да променят държавата. Не ме интересуват бутиковите изпълнения. Нямаме време за чакане.

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq