Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Дай на руснака свобода и той ще хукне към кръчмата, а после ще тръгне да беси по-богатите

girkinГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна гарантира изплащането на 100 000 долара за предаването на Игор Гиркин (Стрелков) в украински плен. „Известно е, че един от най-известните руски терористи реши да поднови участието си във войната срещу нашата държава“, заявиха от ГУР. Да припомним, че Игор Гиркин (Стрелков) е руски терорист, бивш т. нар. "министър на отбраната на

ДНР". Сега СБУ и Генералната прокуратура на Украйна са образували редица дела срещу Гиркин за терористична дейност, изтезания, убийства и нарушаване на държавния суверенитет. Той също беше обявен за международно издирване от Холандия по случая със свалянето на гражданския самолет Боинг 777 от полет MH17. Преди това някои украинци събраха 50 000 долара като награда за главата на Гиркин.

Да припомним, че след 2014 година в окупирания от руснаците Донбас, руските гаулайтери задържаха незаконно и измъчваха всеки, който бе против тях, против „Руския свят“. Там, в мазетата, руските садисти режеха уши, носове, крайници и вадеха с лъжица очите на местните украински патриоти. Тези зверства са уместен повод да си отговорим на въпроса: Що за хора са руснаците?!

Ето и отговора на руския литературен критик, философ и народопсихолог Висарион Белински, живял в първата половина на 19. век. Той предупреждава какво би се случило, ако върху това население внезапно се стовари свободата - "освободеният руски народ няма да тръгне към парламента, а ще хукне към кръчмата да пие, да чупи стъкла и да беси дворяните". Точно това се случва през 1917 година, когато ограниченията отпадат, но тяхното място не е заето от гражданска култура и политическа грамотност. Същото вероятно би се случило и днес, ако някой ден невежото руско население тръгне да щурмува Кремъл, за да свали от власт Владимир Путин.

Макар да се прекланя пред писателския гений на украинеца Николай Гогол, Висарион Белински разкрива онова руско презрение към Украйна и украинците, което виждаме и днес: "Малорусия (т.е. Украйна) никога не е била държава и следователно не е имала история, в строгия смисъл на тази дума. Малорусия винаги е била племе и никога не е била народ и още по-малко – държава." Звучи като Путин през 2022 година, нали?

Жалко за такъв народ, чиито най-просветени умове стигат до „велики прозрения“ от ранга на „Майн кампф“…

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n