Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Мария Габриел: Ще внесем искане за освобождаването на Иван Гешев

boccoГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт. Това ще е първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство. Това заяви номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел. "Искаме България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО и решение на кризите и терзанията на българските граждани, изправям се с чувство на гордост

и скромност, вие ме познавате", заяви тя.  "Ключовата дума на днешните срещи е "диалог между групите"; в краткосрочен и средносрочен план - "диалог по приоритети". За да изпълним приоритетите имаме нужда от работещо правителство“, добави Габриел. Посланието ми е да работим заедно с българска стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент, подчерта евро-дамата.

"За мен е чест да споделя основните приоритети, които виждаме и които са цели за страната. На първо място - план за изход от политическата криза и работещо правителство, нормализация на работата на институциите. Второ - стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджета. Трето - правосъдна реформа, приемане на основните закони - механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне на комисия с разследващи функции и комисия по отнемане на незаконно придобито имущество. Нещата дори не трябва да спират до тук, а да се стигне и до конституционна реформа", заяви Габриел. Кандидат-премиерът посочи, че приоритет ще бъде и справяне с инфлацията и ръста на цените, както и приемане на България в Еврозоната.

Да припомним, че веднага след „атентата“ Иван Гешев отлетя за САЩ. Според коментатори, там той се надяваше да „натопи“ за всички български беди своите „другарчета“ като Бойко Борисов и компания – с цел да си осигури още някоя година публичен живот. Но геният от Банкя очевидно е решен да действа по същия начин – да жертва „коня“ /Гешев/ в тази геополитическа партия шах, за да изплува отново на повърхността.

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n