Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

От Россия /и Казахстан/ – с любов

toiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Казахстанският правозащитник Жаннат Ахмедяров бе осъден на 10 денонощия арест, заради своя провокативна акция. Пред паметник на съветския маршал Жуков той постави една тоалетна чиния – за да припомни за мародерството по съветски образец, който е следван и сега от рашистките нашественици в Украйна. Да припомним, че маршал Жуков е боготворен и в днешно време съветски офицер.

Но същият този Жуков е шокирал дори вожда Сталин със своята крадливост. Диктаторът Йосиф Висарионович с право се опасява от славата на маршала и, за да го елиминира като претендент за руския трон, му спретва съдебно дело за 7 /седем/ вагона (“Ягодинското дело”) с плячка от Полша, Чехословакия и Германия. Бил е хванат да краде 91 тоалетни чинии. Отделно -килими, мебели, кожени палта, автомобили, та чак и сервизи за хранене.

И така Сталин сваля от пиедестала наглия крадец. Изпраща го за наказание в изгнание на незначителна длъжност. Но крадецът после вика “дръжте крадеца”, участвайки в развенчаването на Сталин при преврата на Хрушчов. Тази новина стига до вас благодарение на публициста Иво Инджев. Той напомня също, че по предварителни официални руски данни руzкият бюджет върви към катастрофа с 3,4 трилиона дефицит за първите четири месеца на годината.

 

 kaz

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n