Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Митрополит Киприан отговори на първосигналните подмятания на Бойко Рашков

boikГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Кой не скача е червен! Помните ли този лозунг и голямото подскачане по зимните улици и площади в началото на 1997-ма? Е, Бойко Рашков не скача. Защото очевидно е червен. И какъв да е, след като е бил депутат от БСП и зам-министър в правителството на Тройната коалиция начело с др. Стани-шеф? Освен, че е червен, човекът очевидно е и карезчия. Но и гафовете, в които се забърква, са като за „Стършел“.

Представете си, че са ви избрали за Главен прокурор. Това, без съмнение, е вашият звезден миг! Но в един момент правителството на Иван Костов /в комбина с президента Петър Стоянов/ прави протоколна врътка и Рашков пада от глав-прокурорския стол на земята. Голям майтап! /За зяпачите, разбира се./ В началото на управлението на ГЕРБ номерът се повтаря – Рашков бива бламиран в стремежа му към избрана от него синекурна длъжност.

Така че, като един нормален нашенец, Б. Рашков е длъжен да мрази ОДС и ГЕРБ и персонално – Иван Костов, Петър Стоянов и Адаша Борисов. И той вероятно ги мрази от сърце…

За да отмъсти на душманина си Борисов, ето какво съчини служебният полицай №1 вчера:

„Църквата била ортак с дявола,

сиреч с Гуруто от Банкя!“

„Бойко Борисов е сключил сделка с давност от преди няколко години с българската църква, за да иска съдействие за изборите. - това оповести с апломб силовият министър Бойко Рашков пред медиите. - Вече стана ясно, колко вярва в Бог Борисов. Той се кръсти навсякъде, където го видите. Казва колко е набожен и колко вярва в Бог. Сега стана ясно защо е това, защото разчита на владиците!“

Ехаа! Ама ти сериозен ли си, Боби?

Домораслият ни Шерлок Холмс разкрил истински заговор - Борисов осигурявал средства за църквите, за някои митрополити, за училища, за джамии, но целта е била да се иска съдействие за изборите!

Пръв реагира с официално изявление Старозагорският митрополит Киприан:

„Думите на г-н Бойко Рашков, че родната ни Църква е сключила сделка с бившия премиер г-н Бойко Борисов, приемайки даренията от държавата, породиха чувства в сърцето ми, които няма как да не споделя. Ясно е, че политическият делник си има свои мерки, които са значими за прагматичните им апологети. Бездуховността обича да говори и го прави, за да ни напомни, че думите са знак за достойнство, само когато съдържат в себе си истина. Къде са доказателствата в гореспоменатите твърдения? Няма такива!“

Светият Синод на БПЦ – БП неотменно е отстоявал решението си, духовниците в диоцеза му да не членуват в никоя политическа партия и това е широко известно на обществеността ни. Нещо повече, родната ни Църква винаги се е стремяла да подаде ръка на всичките си верни чеда без да се съобразява с политическите им пристрастия, допълва владиката.

„Огромна болка внася в сърцата ни, че служебният министър вменява вина в БПЦ, чиито духовници винаги предстоят пред Божия престол и се молят за правителството и христолюбивото ни войнство. Те целят явно да предизвикат негативни чувства към управляващия орган на БПЦ, клира и вярващите хора. Дали това е плод само на емоция или рефлексия и добре позната стратегия към вярата в нетолкова далечното минало? И тогава атеистичната власт и ДС обвиняваха Църквата и вярващите хора в изфабрикувани вини, за да постигат бездуховните си цели.“ Подчертава още дядо Киприан.

Ето и други реакции на вероятно сънувания сюжет на Рашков.

„Министърът на вътрешните работи в служебното правителство Бойко Рашков е объркан човек и дървен комунист, който осъществява финалната атака срещу ГЕРБ“, каза днес Тома Биков. "Надявам се да няма привикани владици за разпити в МВР", допълни той.

И едно малко упражнение по прогностика.

Изпълненията на идеологически червения министър Рашков очевидно са само невинно напомняне за това, което ни очаква след окончателната победа на Червената революция. Първо – култ към вожда Радев. После - партийни секретари започват да слухтят около храмовете кой влиза в черквата, а провинилите се ще бъдат уволнявани от работа. Трето – свещеници, монаси, монахини, епископи и владици ще бъдат мобилизирани принудително, за да копаят на националния обект за построяването на канала „Дунав – Черно море“ /стар партиен проект, останал недовършен поради разсейване на партийното ръководство/.

Четвърто – национализиране на частната промишленост, едра недвижима собственост и капитали. /Тук трябва да се помисли за вратичка в закона, поради митичните 19 имота на Б. Рашков, между тях и една бивша мандра в с. Антон/.

Пето – връщане на званията Активен борец против демокрацията и капитализма /в комплект със съответните пенсии/.

Шесто - актуализиране на масовите пенсии от 3 на 4 $...

Седмо – каквото се сетите още…

 

jkerdfx

 

 

 

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n