Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Името ми не е спорно, името ми е безспорно!“ Да питаме, все пак, и психиатъра…

pepoiЕмил СОКОЛОВ

„Името ми не е спорно, името ми е безспорно“! Така започна участието си тази сутрин в „Нова“ Петър Илиев, кандидатът на ИТН за Министър на вътрешните работи, почетен консул на Барбадос и изявен плагиат. В продължение на 29 минути някакво нагло момченце, твърдящо, че произхожда от героичен род, водил атака на нож неведнъж, поведе атака на нож срещу българските граждани от телевизора.

29 минути някакъв самозабравил се … крещя в ефир, че не оценяваме най-харесвания и готин асистент на СУ. Ако не е станало ясно, Петър Илиев обожава да говори за себе си в трето лице - признак на няколко психически отклонения.

Ама, кои сме ние, бе?! Кои сме ние, че няма да харесваме Петър Илиев?! За какви се мислим? Аз съм го правил референдума, бе, какви сте вие да ми кажете, че не ставам за министър. Аз имам пълната подкрепа и мъжката дума (смях в залата) на Слави Трифонов. Велик съм, беееее… Да, така звучи кандидатът за Министър на вътрешните работи и вицепремиер. Центровете на задкулисието го нападали. Кои центрове? Кол-центрове ли са, какви центрове са? Мълчание. Петър Илиев хвърля димки, за да избяга от отговорност. Не казва нищо по същество.

Добре, кое ви прави подходящ за министър? ПИТАЙТЕ БАБА МИ! Така отговори на този въпрос Петър Илиев. Добре, велика реплика наистина, но съмненията за психически отклонения само се задълбочават. Дотук са минали 7 минути от интервюто. После стана въпрос за Барбадос, но там нещата пак бяха каране, викане, тръшкане и въобще неадекватно поведение. Аз познавам всички в Барбадос и затова ме направиха консул. Кои всички? Всички. Добре, ясно. Не е ясно, ама Илиев е неспасяемо нагъл. Минали са само 10 минути от началото на интервюто.

На въпрос дали е плагиатствал, Петър Илиев отрече да е чел труда на доц. Наталия Киселова. Да, обикновено така става. Не си чел нещо, но 40 страници от твоята дисертация и дисертацията на доц. Киселова са еднакви. Тук сигурно пак трябва да питаме бабата на пишман-кандидата как става тази работа. Илиев не каза нищо за това как се е отнесъл с доц. Киселова, въпреки че и на децата е ясно, че е заплашвал и се е опитвал да затвори устата на колега. Как крадец на интелектуална собственост ще стане Министър на вътрешните работи и ще се бори с престъпността, включително кражби, не е ясно.

Тук вече спрях да гледам. Няма смисъл да се дава трибуна на такива хора. Ще перифразирам Петър Илиев. В началото на интервюто той обясни как Картаген трябвало да бъде разрушен. Това беше някакъв напън да се направи на много интелигентен и да оправдае кандидатурата си. Е, това, което стана ясно е, че ИТН трябва да бъде унищожена. Да, тази партия не трябва да вижда власт. ИТН се очертават да са по-нагла групировка и от ГЕРБ. Не бива да губим още 12 години в борба с такава наглост и безочие. Нов Делян Пеевски не искаме.

Аре, чупка!

 

ldkfgj

----------------------------------

Емил Соколов е учил във Великобритания. Понастоящем работи в София в частно училище. 

Предвид важността на темата, предлагаме още една гледна точка към казуса "Пепи Илиев"

 

Илиев не отговори дали е масон.

А голяма част от масонските ложи са мрежи на задкулисието

Илиян ВАСИЛЕВ

С основание Слави забранява появата на хора от ИТН в студиата, защото говоренето и поведението им ограничава възможностите за игри с полусенки и задкулисно договаряне. Интервюто на Петър Илиев само усили съмненията. Моите изводи:
- момчето е пренавито и не става за публичен ръководител, камо ли за силов вицепремиер. Не държи на стрес.
- има високо самомнение, което пречи на преценките му. Тезата, че отличниците стават добри ръководители е откровен нонсенс.
- избяга от отговора дали е масон, но хората които го подкрепят са масони и с бягството от директен отговор дали е член на масонска ложа различна от пловдивската, не отговори. Между другото, масонските ложи не са териториално фиксирани и не изключват членството на софиянци в пловдивски или варненски такива. Очевидно му е уязвимо место тази тема. За мен е червена линия - защото голяма част от масонските ложи са мрежи на задкулисието.
- Илиев е ключов играч на Слави и на него се разчита да генерира добри вести /повечето показни/ срещу ГЕРБ /това е и голямата дилема в подкрепата на ГЕРБ за правителството/. Но не само. Очевидно Огнян Герджиков и НДСВ ще му бъдат опора.
- по темата с "плагиатството" най-често употребяваната дума беше "давност" - съгласете се, че никак не е убедително.
- никак не беше излишен и въпросът дали ще работи, ако проекто-кабинетът бъде подкрепен от ДПС, БСП и ГЕРБ. Опитът да избяга с клишето, използвано от политици за отговорите на хипотетични въпроси, само показва че Илиев се опитва да надскочи лигата си. В политиката и особено когато става реч за доверие в аванс от публиката, каквото той в момента иска, няма как да каже - вие първо ме изберете, пък след това ще ви кажа какъв съм. Не става, тогава няма да има нужда от въпроси и отговори и в предизборната борба от кандидатите за публични постове и трябва да ги избираме като котка в чувал. Поведението му усилва тезата, че Слави иска да постави всички пред свършен факт и да реализира този мандат. Атаките му "за предателство" на ДБ и ИБГНИ са само увертюра към пиара, който ще се разгърне след това.
- Много, много неубедителен за Барбадос. Всъщност, сам се закопа. Най-напред със счетоводителите си, чийто брой издава повече работа като данъчни посредници за трети лица, отколкото като осчетоводяващи финансови операции на неговата дейност. След това със списъка, в който Барбадос не попадал. Оказа се, че е изваден от ЕК през февруари, а преди в годините, в които Илиев е бил почетен консул, е попадал. Изваждането от негативния списък на ЕК сега е само защото властите на Барбадос "сътрудничат" на ЕК, но на негово място е включена Доминиканската република, за която агресивният Илиев побърза да каже че работи повече с нея. С това премахна всякакво съмнение, че този бизнес с оптимизацията на данъци и управлението на банкови сметки /освен офшорни компании с регистрация има и офшорно банкиране там/ му е основен.
Това е сигурно доказателство, че новата схема, която ИТН реализира, е да контролират чрез позитивна/негативна дискриминация - или ти пращаме МВР и ДАНС, или разкриваш сметките си и ние те покриваме.
Очевидно Слави разчита на него, защото от интервюто стана кристално ясно, че този човек е централен играч на ИТН. Упоритостта, с която го налагат за премиер, вицепремиер и силов играч осветява сценария за търсената и по-всяка вероятност уговорена подкрепа от ДПС и БСП. Нинова се опитва да се измъкне като уж съгласува позиция с ДБ и ИБГНИ, но това са маневри само защото не е изключено парламентарната група на левицата да не гласува единно. Тогава в уравнението влиза подкрепа на депутати от ГЕРБ - но пък Слави ще трябва да се лиши от главния си коз - ареста и атаката срещу Борисов. Тя е планирана да се проведе по всички правила на преходната "демокрация" на мутрите - дай парите и си свободен /като му оставят една по-малка част/...

 

   kdjfsj

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n