Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Преди 144 години Бог прави истинско чудо – 5000 българи и руски войници побеждават 35 000 турци

degaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Преди 144 години на връх „Свети Никола“ и връх „Шипка“ Бог прави истинско чудо – под Самарското знаме, на което са изобразени Светият Кръст, Пресвета Богородица и светите братя Кирил и Методий 5000 български опълченци и руски войници побеждават 35 000 турци! Разбира се, свети Николай също е помагал незримо… На днешния 21. август стотици български родолюбци отново се изкачиха на това

знаково за българската Свобода място. Заедно с тях бе и президентът Румен Радев.

"Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и руските войни, които заедно отстояха прохода. – каза в словото си държавният глава. - Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин води дълбоко в сърцето си."

Красиви думи. Дежурни думи.

Какво прави впечатление?

Повторението Шипка, Шипка… Изречено на историческия връх „Свети Никола“.

Но нека припомним историята на комунистическия „Възродителен процес“, когато след 9. септември заграбилите властта комунисти-безбожници побързаха да обявят, че религията е опиум за народа, изхвърлиха „Закон Божий“ от училищата, разстреляха и затвориха стотици свещеници. После преименуваха връх „Свети Никола“ на „Столетов“, град Свети Врач стана Сандански, а село Свети Никола кръстиха Черноморец. След това обявиха, че щом няма Бог, за тях не важат 10-те Божи заповеди. И наистина, замениха „Не убивай!“ с „Убивай класовия враг!“. И т. н.

Но да си припомним конкретния случай – през 1951 година Градският комитет на БКП в Казанлък изпраща до Политбюро предложение за смяна името на връх „Свети Никола“. Така се появява връх „Столетов“. Но през 1977 година Леонид Брежнев идва на посещение в НРБ и се качва на чутовния връх. За беда, не му допада новото име – как може да кръщавате върха на царски генерал! Това процедил пред преводача. И българските блюдолизци побързали да го сменят на… Шипка. При положение, че само на 1 км в северна посока се намира истинският връх Шипка…

И така, понастоящем разполагаме в наличност с 2 едноименни върха. Две Шипки.

Комунизмът тръгна да си отива от българските земи преди 31 години. Но, поради сладките ни съвместни спомени, едва ли ще си отиде някога окончателно. Поколения българи бяха приучени само да пунтират, че работят, да крадат от държавното и кооперативното, да лъжат, гледайки те в очите… А някогашните номенклатурчици и ченгета загърбиха Партията, препраха и умножиха куфарчетата с долари десетина, че и повече пъти. И вече са членове на масонски ложи. Но продължават да се гнусят от Христос.

Защо ви разказваме всичко това ли? От десетилетия родолюбиви и богобоязливи българи от Казанлък, Габрово и цялата страна събират подписки за връщане историческото име на връх „Свети Никола“. Тези подписки са подкрепяни от авторитетни учени историци, професори, академици. И са изпращани до Президентството.

Румен Радев отказа да възстанови Истината.

Плевнелиев – също.

Би било кощунство, ако Георги Първанов, бившият вожд на Столетницата, не беше отказал…

И така върви светът.

Светът вече не се кланя на Бога, а на Масона. Пардон, на Мамона.

Последната ни надежда /срам не срам/ комай остана батюшка Володя.

Дано пък той успее да внуши на своите български проксита, че вече не е модерно да си масон.

Шик е да си православен.

Те от думи много не разбират. Но от транзакции разбират прекрасно.

Та, дано доживеем пак да се изкачим някога на връх „Свети Никола“.

А и „Православните ценности“ да станат редовен предмет в училище.

И полковите свещеници да се върнат в Българската армия…

Но, млъкни сърце…

 

 

   

   

 

 

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n