Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Отговорите очаквайте след като Радев сдаде властта

pistГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Министър Бойко Рашков призна, че наскоро е било ексхумирано тялото на трагично загиналия по време на учение на полигон „Ново село“ военен полицай ст. лейтенант Тодор Манчев. Тялото му бе намерено на 19. юли в спалното помещение и пред медиите бе лансирана версията „самоубийство“. Името на Манчев преди това бе свързано с негова отговорност за тъпия гаф, когато американски тежковъоръжени бойци

 по време на учение на летище „Чешнегирово“ нахлуха в съседен на военния аеродрум индустриален цех. Лейтенантът първоначално бе обвинен и вероятно, за да се защити, той извадил кирливите ризи на своите началници, свързани с финансови далавери. Впоследствие Манчев бе освободен от отговорност по случая. Но неговите родители от пазарджишкото село Дебращица свидетелстват, че синът им бил подложен междувременно на тежък натиск да се откаже от показанията си. След ексхумацията патоанатомите са истановили, че смъртоносният куршум е влязъл от горната част на главата на жертвата. Което няма как да стане при самоубийство!

А каква е истината за катастрофата на военния изтребител МиГ-29, при която загина първокласният пилот майор Терзиев? Замина ли най-после черната кутия за Русия?

Дори и феновете на бившия летец Радев няма как да отрекат очевидното: държавният ни самолет лети на автопилот! Цените на стоки и услуги скачат, годишната инфлация стигна до 3,7 %, вместо внос на евтин азерски газ, по тръбите тече скъпото синьо гориво на „Газпром“. Защо? Има ли по-разумно обяснение от руската думичка „взятка“? Планът за възстановяване е сложен на трупчета, влизането в евро-зоната вече е мираж… А турбуленцията на нестабилността и изборите до дупка започна миналото лято с вдигнатото юмруче на брат Румен. И не че има нещо лошо в изваждането от властта на Бойко и компания. Но езикът на омразата и духът на противопоставянето, които Радев последователно демонстрираше през целия си мандат, не работи за България. В крайна сметка, този дух получи и подходящо „тяло“, в лицето на формацията на брат Слави, чиито „вождове“ ще останат в Историята като едни доморасли херостратовци /в съдрани дънки/ със своите недомаслени изпълнения. Херостратовци, които систематично палиха и гориха мостовете за съработничество в два последователни Парламента.

Ето това са плодовете от неотстъпно следваната генерална линия за дебилизацията на нацията.

А, да не забравим – кой, все пак, застреля лейтенант Манчев? Кой взриви самолета на майор Терзиев? Коректните отговори със сигурност ще бъдат заметени под президентския килим. И ще ги научим едва когато Радев освободи кабинета на „Дондуков“ 2…

 

 

 

 

   kdjfsj

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n