Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Пандора пейпърс“ разкри как големите чичковци като Путин, Тони Блеър и кралят на Йордания спестяват от данъци

mideГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Сайтът Бърд.бг публикува данни, свързани с Делян Пеевски, които го уличават в укриване на данъци. Според тях, бившият депутат и медиен магнат е свързан с 3 офшорни фирми, за които няма никаква следа в подадените от него имуществени декларации. Данните за тях са от международното журналистическо разследване "Досиетата Пандора", част от което е и Бърд.бг. Докато е бил собственик на тези фирми,

Делян Пеевски е бил народен представител. Правилникът на Народното събрание изрично забранява на депутатите да участват в управителни или контролни органи на търговски дружества и кооперации. При встъпването си в длъжност всеки народен избраник попълва специална декларация, че не заема несъвместими длъжности. Депутатите могат да имат собственост в търговски дружества, но трябва да ги декларират, пише още в публикацията. Разбира се, Пеевски днес се появи спешно по националните телевизии, за да заяви, че е невинан. Името на другия български политик, което беше споменато че фигурира в "Досиетата Пандора" засега не е известно.

Досиетата уличиха в укриване на данъци над 300 политици от над 90 държави. Руският президент Владимир Путин, както и чешкият премиер Андрей Бабиш са сред имената.

Ако темата ви интересува, прочетете повече ТУК и ТУК

 

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n