Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Проф. Бонджолов държал властта във ВТУ с „репресия, уволнения и заплахи“

miwГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Гадните номера в президентската надпревара започнаха твърде рано. Във ФБ-страницата на ВТУ се появи едно, на практика анонимно обвинение от „ръководството“ срещу доц. д-р Милен Михов, кандидатът на ВМРО за президент. После стана ясно, че зад тази подличка атака стои еднолично ректорът проф. д-р Христо Бонджолов, който е известен в медийното пространство със своя „диктаторски“ стил на управление.

А ако ви е нужно логично обяснение защо точно сега се случва този удар под пояса, ето го и него: „Знакови общественици и местни управници от Великотърновска област се включиха в инициативния комитет за подкрепа на държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Сред личностите, които застават зад кандидат-президентската двойка са ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов, дългогодишният народен представител от БСП и почетен гражданин на Велико Търново Весела Лечева, както и кметовете на Павликени, Полски Тръмбеш и Сухиндол.“

Има ли нещо, което да не е ясно? Всеки от „групата на Шаро“, тоест от обкръжението на руско-комунистическо-масонското прокси трябва да помогне по някакъв начин за преизбирането му: богатий с парите, сюрмахът с трудът. А ректорът – с административна репресия /дисциплинарно уволнение/ и публично окепазяване на доц. д-р Милен Михов. Който в болшевишките въприятия на радевистите очевидно не е опонент, а враг.

„Не съм уронил, а съм защитил престижа на ВТУ“, казва в своя защита доц. Михов. Той уточнява, че на 1. септември му е издадена заповед за дисциплинарно уволнение от Великотърновския университет заради „уронване престижа на работодателя“ /тоест на ректора/, а не на висшето училище.

„Единият от аргументите е, че преди три години съм изпратил сигнал до главния прокурор с информация за законови нарушения при обучаване на 171 италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност в България. Аз питам дали е уронване на престижа на един университет изпълнението на гражданския дълг да сигнализираш органите за незаконосъобразност, когато имаш информация за подобни нарушения. Верността на моя сигнал е потвърдена.“ – допълва Милен Михов.

Всъщност очернящата кампания на Бонджолов срещу кандидат президента доц. Михов е само епизод от една необявена война. Още преди две години ВМРО алармираха за редица нарушения и репресивния стил на управление на ректора. Според воеводите, „проф. Бонджолов погазва законите, правилата на академичната и студентската автономия, уволнява преподаватели и изключва студенти“. Депутатите от ВМРО съобщиха тогава, че значителна част от ръководството на университета е уволнено, студенти се изключват, а единствената цел била Бонджолов да спечели служебно изборите за ректор на 20. май 2019.

"Бях отстранен от поста помощник ректор и трябваше да водя дела, за да бъда възстановен на тази длъжност. Бях отстранен, защото критикувах постъпката на ректора като член на Академическия съвет. Този човек наложи дух на страх и подчинение. Единственият инструмент за управление е репресия, уволнения и заплахи", припомня доц. Милен Михов. Той е сигурен, че и сегашното му неправомерно уволнение също ще падне в съда.

Воеводите са убедени, че чрез използването на подобни болшевишки методи, Радев и неговата клика скоро ще се сбогуват с „Дондуков“ 2.

 

 

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n