Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Дали отказът от ваксинация не е равностоен на самоубийство в очите на Бога?

oknГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

От началото на Ковид-пандемията жертвите в България наближават 30 000. Колкото са жертвите ни през Втората световна война. И това не е вече просто бездушна статистика, защото всеки познава много от тези покойници по име. Това са наши познати, съседи, приятели, членове на семействата ни… А защо всеки ден умират в мъки по около 300 българи? При положение, че поне 280 от тях можеха да са живи, ако бяха

се ваксинирали. Всеки антиваксър си има свое оправдание за нежеланието да си постави ваксина: Според един – във „ваксата“ имало нано-частици и прочие отрови, които ще го убият. Според други – Бил Гейтс и Илюминатите целят да го чипират и евентуално да го поробят.

Според третата група, на православните християни – чрез ваксината слугите на антихриста целят да им поставят Номера на Звяра - 666. Тези християни, очевидно, не са изследвали внимателно Писанието, Преданието и пророчествата на светите отци за Последните времена. Иначе щяха да знаят, че Числото на Звяра ще бъде поставяно /на дясната ръка или на челото/ след съгласието на всеки човек, а не чрез измама. Не че рогатият е джентълмен, но Бог му е поставил такова условие… И това ще стане след Третата световна война, която предстои, и след която ще оцелеят не повече от 10 % от сегашното население на Земята.

Та, православните антиваксъри си казват: Без Божията воля и косъм няма да падне от главата ми! Тези думи са верни по принцип…

Но нека да се запитаме: Щом сме убедени, че Бог ще ни запази при всякакви обстоятелства, хайде тогава да скочим от 10-я етаж на блока! Съгласни ли сте?

Аха, не сте съгласни, защото това си е чисто самоубийство, нали?!

А отказът от ваксина, която може да спаси живота ти /поне на 93 %/ - това не ви ли прилича също на самоубийство?!

След кръщението Си Господ Иисус Христос пребивава в пустинята, „изкушаван четирийсет дена от дявола“. Какво предлага лукавият на Божия Син - да се хвърли от покрива на храма; и освен това цитира Псалм 90: „защото писано е: на Ангелите Си ще заповяда за Тебе да Те запазят; и на ръце ще Те понесат, да не би някак да препънеш о камък ногата Си“. Но ето какво отговаря Господ на този лукав „познавач“ на Писанието: „Казано е: няма да изкусиш Господа, Бога твоего“.

Да, ако се стигне до това, Бог няма да позволи на Своя избраник да се препъне; но да се хвърляме от високо, за да проверим верността на Божието слово, е недопустимо.

И в случая с антиваксърския си инат, ние, православните, не се ли уподобяваме на Луцифер, който се опита да изкуши Самия Бог?!

Помислете върху това…

 

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n