Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Мелитопол вече са ликвидирани около 70 орки, беларуски партизани вършат жп-саботажи

exedГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В Мелитопол неизвестни патриоти от украинската съпротива от 20. март до 12. април са ликвидирали през нощта около 70 руски нашественици. Информацията е от Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна. "Установено е, че в споменатия период при нощни патрули във временно окупирания Мелитопол са били убити 70 руски военнослужещи. Сред тях има и чеченци кадировци." Това съобщава украинското военно разузнаване. Причината за смъртта на нощните патрули по време на полицейския час са огнестрелни рани, както и рани от хладно оръжие." Според ГУР, акциите са на украинското съпротивително движение. Окупаторите не са могли да издирят лицата, замесени в ликвидацията на руските нашественици. Окупационната администрация старателно прикрива точния брой и обстоятелствата около смъртта на руските военни.

И още - в окупирания Мелитопол руските военни предлагат на местните жители да се присъединят към въоръжените сили на РФ. Държавната предателка Галина Данилченко, която била назначена от окупаторите за "кмет на Мелитопол", се готви да отпразнува с размах Деня на победата на 9. май. Законният кмет на Мелитопол Иван Федоров е отвлечен от нашествениците заедно с други 100 украински патриоти. В Чечения и окупирания Крим са забелязани стоки от магазините на Мелитопол, които са били разграбени от руските окупатори.

Партизанската война в Беларус

Силите за сигурност на режима на Лукашенко са задържали трима млади беларуси, които са повредили два релейни шкафа на сигнална инсталация край гара Осиповичи, която осигурява движението на влаковете. Министерството на вътрешните работи на Беларус съобщи, че с подкрепата на SOBR са задържани трима жители на Бобруйск, единият е ранен в бедрата. При ареста мъжете са оказали активна съпротива и са се опитали да избягат. Силите за сигурност са използвали огнестрелно оръжие. Един от задържаните е в лечебно заведение. На другите е оказана медицинска помощ на място.

Ръководителят на криминалната полиция на МВР Генадий Казакевич заяви, че "терористичните актове по железопътните линии на Република Беларус ще бъдат строго потушавани" от силите за сигурност с използване на оръжие. Полицията е задържала и служител на Белоруските железници от гара Барановичи, а също и администратора на тематичните ресурси на Белоруските железници Валентин Самасюк. В края на март най-малко 40 железопътни работници бяха задържани в Беларус за саботаж. По този начин белоруските „железопътни партизани“ се опитват да се противопоставят на руската агресия срещу Украйна.

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n