Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Украинците твърдят, че са ударили руския флагман с 2 ракети „Нептун“

onnГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Снощи от Украинските въоръжени сили съобщиха, че са обстреляли руския крайцер „Москва“ с две противокорабни ракети „Нептун“, украинско производство. Вследствие на попаденията са се взривили боеприпасите на руския флагман. От руското министерство на отбраната потвърдиха, че ракетният крайцер „Москва“ гори, но не съобщиха причината за пожара – по някаква причина „боеприпасите са

детонирали“. Екипажът е бил напълно евакуиран, причината за пожара се изяснява.

4 руски технически кораба са се притекли на помощ на "Москва", съобщи източник на УП в разузнаването. Атаката се случва по време на щорм, в район на около 20 морски мили от Змийския остров.

Преди два часа от Киев съобщиха, че руският крайцер е поел курс към морското дъно. След успешния обстрел на украинците по ракетния крайцер "Москва", общият брой на крилати ракети на корабите на Черноморския флот на Русия в Черно море намаля до 56. Изчислението е на главния редактор на BlackSeaNews Андрей Клименко. Според журналиста, на „Москва“ е имало 16 ракети. Ето и останалите руски кораби с крилати ракети "Калибър":

фрегата "Адмирал Есен" (8 ракети)

фрегата "Адмирал Макаров" (8 ракети)

корвета "Вишни Волочек" (8 ракети)

корвета "Ингушетия" (8 ракети)

корвета „Серый ворон“ (8 ракети)

Подводна лодка "Ростов на Дон" (4 ракети)

ПЛ "Стари Оскол" (4 ракети)

ПЛ "Великий Новгород" (4 ракети)

ПЛ "Колпино" (4 ракети)

Освен това, в Средиземно море се намират 4 руски ракетоносци, които са елиминирани след блокирането на проливите от Турция. Това са ракетна фрегата "Адмирал Григориевич", корветата "Орехово-Зуево", подподниците „Новоросийск“ и „Краснодар“ от Черноморския флот.

Информация на ухо: Не е уточнено от независим източник дали „Москва“ бе потопена с украинските ракети „Нептун“ или с американските „Харпун“, които бяха дарени наскоро от Великобритания. Но нека оставим украинците да се похвалят с родната си продукция. Възможно е също да не искат да изтъкват приноса за своя военен успех на трета страна, за да не я намесват активно в конфликта. Но руските тролове трябва да са наясно, че САЩ, Обединеното кралство и Русия са страни по Будапещенския меморандум и имат ангажимент да гарантират териториалната цялост на Украйна, след като Киев се съгласи да върне на Москва своя ядрен арсенал. Така че – по-кротко, путинисти! Изпращането на конвенционално оръжие е най-малкото, което USA и UK могат и са длъжни да направят, според международно признатия договор от 1994 година.

 

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n