Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Военен анализатор предупреди в ефир, че Русия няма шанс срещу останалия свят

lskdjГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Михаил Михайлович Ходарьонок е руски полковник от запаса, който е и медиен експерт по въпросите на въоръжените сили. Той стана известен и в демократичния свят със своите предупреждения през февруари, че евентуална руска инвазия в Украйна няма да бъде нито бърза, нито лесна.... Програмата "60 минути" е основно токшоу, което се излъчва два пъти дневно по руската държавна телевизия.

С две думи, досега водещата Олга Скабеева в агресивен стил популяризираше позицията на официозен Кремъл по всички теми, включително за така наречената "специална военна операция" на Путин в Украйна.

Изненадата дойде в понеделник вечер, когато като гост в студиото влезе Михаил Ходарьонок, който нарисува съвсем различна картина. Той предупреди, че "ситуацията за Русия очевидно ще се влоши", тъй като Украйна получава допълнителна военна помощ от Запада и че "украинската армия може да въоръжи милион души". Позовавайки се на високия боен дух на украинските войници, той отбеляза: "Желанието да защитят родината си е много силно. Окончателната победа на бойното поле се определя от високия морал на войските, които проливат кръв за идеите, за които са готови да се борят".

"Най-големият проблем с военното и политическото положение на Русия, - продължи той - е, че сме в пълна политическа изолация и целият свят е срещу нас, дори и да не искаме да го признаем. Трябва да намерим изход от тази ситуация".

Военният анализатор заяви, че ситуацията не може да се счита за нормална, когато срещу Москва има коалиция от 42 държави и когато руските ресурси, военно-политически и военно-технически, са ограничени.

Останалите гости в студиото мълчаха. Дори водещата Олга Скабеева, обикновено яростна и гласна в защитата си за Кремъл, изглеждаше странно сдържана. Рядко се чува такъв реалистичен анализ на събитията по руската телевизия. Беше ли това спонтанно, непредвидено и неочаквано събуждане за Украйна, което се промъкна в руското публично пространство? Или това бе медиен ход, за да бъде подготвена руската общественост за негативни новини за хода на "специалната военна операция"?

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n