Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Украински партизани взривиха руски брониран влак в Мелитопол. Путин пуска тачанки на Източния фронт

xkuukjiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

За „матушка Русия“ времето очевидно е спряло – излезте от Москва и ще попаднете на селца с дървени къщурки, наглед от 16. век. А руската армия учуди света, като вкара във военните действия в Украйна военна техника, използвана през ПСВ и Гражданската война – истински брониран влак! Днес, обаче, този музеен експонат бе зачислен окончателно на Историята. В превзетия Мелитопол украинското

партизанско движение успя да взриви руски брониран влак с военен персонал и техника. Влакът е бил атакуван по време на движение. Очевидци в град Мелитопол са съобщили за канонада от взривове и стрелба в района на месокомбината. Впоследствие местни журналисти потвърдиха, че украински партизани са извършили дистанционно взривяване на бронирания влак в близост до градския месокомбинат. Влакът е бил композиран от 10 вагона. Мощният експлозив е бил взривен под вагона с личния състав на окупационните части на Руската федерация, извършващи ротация. Експлозията е повредила и жп релсите. По този начин бронираният влак е бил изваден от строя, по-важното в случая е, че е блокирана и следващата композиция с горива.

Сутринта на 18. май военната администрация на Запорожка област потвърди, че партизаните в Мелитопол са ликвидирали високопоставени руски командири. Освен това, украинското съпротивително движение е разлепило проукраински плакати и предупреждения към окупаторите на обществени места в Мелитопол и окупираните околности. През април Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че партизаните в Мелитопол са унищожили около 70 войници за три седмици.

Наскоро СБУ засече разговори на окупантите с техни близки в РФ, в които руските войници псуват местните украински партизани, които нощем не им давали покой. Солдатите се оплакват, че им се налага почти всяка нощ да водят престрелки с тези РДГ /разузнавателно-диверсионни групи/.

Украински зевзеци коментираха новината, че след елиминирането на бронирания жп-динозавър, на руския генералисимус Путя ще му се наложи да пусне в бой и конските впрягове с тачанките. Шегата не е твърде далеч от истината – украинското разузнаване се сдоби с информация, че разбитите руски батальонни групи се окомплектоват с ръждясала военна техника от 60-те години на ХХ век.

 

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n