Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Орките бягат от окупирания полуостров, преди украинците да са взривили Кримския мост

mostaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Тази нощ е било спряно движението на лични автомобили по Кримския мост по посока на Русия. Полицията не дава никакви обяснения. Забелязано е голямо натрупване на желаещи да напуснат Крим. По-богатите руснаци, в скъпи автомобили дават подкуп /до 200 000 рубли/ на охраната, за да преминат. Очевидно се очаква украинците да ударят Кримския мост.“ Подобни съобщения публикуваха жители на РФ в социалните

мрежи.  А президентът на Украйна Володимир Зеленски оповести, че на 9. август Русия е загубила 9 военни самолета на летището в Саки в окупирания Крим. „Само за изминалото денонощие окупаторите са загубили десет бойни самолета: девет в Крим и още един в запорожското направление. Окупаторите имат и нови загуби на бронирана техника, складове за боеприпаси, логистични пътища.", заяви Зеленски в телевизионно обръщение към нацията.

В същото време украинското издание "Схеми" публикува снимка на службата на Planet Labs от летището край Новофедоровка в окупирания Крим, на която ясно се виждат поразените бойни машини.

Новината от последния час – тази нощ са били чути силни експлозии близо до летището Зябровка, което се намира близо до беларуския град Гомел. Информацията за експлозии се потвърждава от няколко източника наведнъж. Според тях, след 00:30 часа са последвали най-малко 8 взрива. Да припомним, че на 7. юли заместник-началникът на Главната оперативна дирекция на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Алексей Громов заяви, че Беларус е дала летище Зябровка под контрола на руснаците.

„Летището Зябровка в Беларус вече е напълно контролирано от руснаците. В момента там се създава руска военна база. Там има ракетен дивизион от ЗРК „Искандер-М“ и дивизион С-400", каза той.

В специално обръщение Зеленски се обърна към жителите на окупираните области. „Каквото и да ви обещават руснаците, не им вярвайте. Те са пътници. Нашествениците вече усещат, че е дошъл моментът да бягат от Херсон и като цяло от южните ни области. Ще дойде време, когато ще бягат от Харков, Донбас и Крим“, заяви президентът. А за да се ускори този процес, Зеленски помоли жителите на окупираните територии за помощ. Например, по безопасен начин да информира въоръжените сили на Украйна за важна информация за врага и предателите.

Вчера ВСУ поразиха важен мост в Херсонска област. Плъховете усещат, че руският корабл вече пътува към дъното и бързат да напуснат Крим, преди путиновата гордост – Кримският мост да полети във въздуха.

 

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n