Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Хвалипръцкото от Кремъл иска да си спести унизителен погром, според Ердоган

idkeuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Тази сутрин Владимир Путин в обръщение към руснаците обяви частична мобилизация на гражданите на страната. „За да защитим Русия, нейния суверенитет и цялост, считам за необходимо да подкрепя предложението за провеждане на частична мобилизация“, заяви тази сутрин узурпаторът на властта в Кремъл. Указът вече е подписан. На набор ще подлежат само граждани, които са в резерва; те ще преминат

допълнително обучение. Мобилизацията започва още днес, 21. септември.

На 20. септември Държавната дума на Русия въведе понятията „мобилизация“ и „военно време“ в Наказателния кодекс, а също така одобри поправки относно отговорността за дезертьорство по време на мобилизация или във военно време. Орките окупатори планират да проведат псевдореферендуми в окупираните украински територии от 23. до 27. септември.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак нарече „изнудване“ опитите на Русия да проведе т. нар. референдуми. Президентската канцелария на Зеленски също така увери Русия и нейните съучастници в окупираните територии на Украйна, че псевдореферендумите няма да позволят легализиране на кражбата на украински земи.

Еленовъдът Шойгу, който по шуробаджанашка линия е настоящ министър на отбраната на РФ, обяви, че мобилизацията трябва да събере около 300 000 резервисти. Той обяви също така, че досегашните загуби на орките били само 5937 трупа. Като се има предвид патологичната склонност на путинистите към лъжата, по-вероятно е да са прави украинците, които твърдят, че до този момент са изпратили към Россия като „товар 200“ внушителната цифра от 55 110 орки.

Междувременно, Ердоган обяви, че след дългия им разговор с Путин в Самарканд, е останал с убеждението, че узурпаторът на властта в Кремъл е готов на всичко, за да спре войната и да си спести унизителното поражение.

Междувременно, в руските социални мрежи тревожни публикация съобщават как военните дебнат по улиците на Москва и другите градове. Задържат млади мъже и на място попълват имената в подпечатаните бланки на повиквателните. Новинарски агенции съобщават, че изходящите самолетни полети от Русия са били разпродадени за отрицателно време.

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n