Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Всички изходящи самолетни полети от Русия са разпродадени светкавично

ruswdsГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че последните стъпки на руския президент Владимир Путин са де факто признание от негова страна, че Русия е започнала да губи. "Нарушаването на обещанията на президента Путин да не мобилизира собственото си население за участие в незаконното анексиране на украински територии е признание, че неговата инвазия се проваля. Той, заедно с министъра на отбраната,

изпрати десетки хиляди свои граждани на смърт, зле оборудвани и под лошо ръководство. Никакви заплахи и пропаганда не могат да скрият факта, че сега Украйна печели войната, международната общност е обединена и Путин се превръща в глобален парий“, каза Бен Уолъс.

Американският посланик Бриджит Бринк също нарече решението на Русия да мобилизира и проведе псевдореферендуми „признаци на слабост и провал“. Посланикът на ЕС Мати Маасикас подчерта, че Украйна се нуждае от мир при свои условия, при зачитане на суверенитета и териториалната цялост на Украйна и ЕС ще продължи да я подкрепя.

Както знаете, днес сутринта руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия и каза, че „не блъфира“ със заплахите си за използване на ядрени оръжия; но същевременно твърди, че ядрените заплахи са започнали от западните страни, а не от Кремъл.

„За да защитим Русия, нейния суверенитет и цялост, считам за необходимо да подкрепя предложението за провеждане на частична мобилизация“, заяви тази сутрин узурпаторът на властта в Кремъл. Указът вече е подписан. На набор ще подлежат само граждани, които са в резерва; те ще преминат допълнително обучение. Мобилизацията започна още днес, а руските социални мрежи се изпълниха със съобщения за това как руски военни буквално ловят като престъпници млади минувачи по улиците и им връчват подпечатаните повиквателни, като попълват на място само имената.

За тази вечер в центровете на всички руски градове са обявени масови протести под мотото „Нет моГилизации!“. Русия, очевидно се пробужда.

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n