Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Влачат на буксир взривения флагман на руския флот

ekatГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Русия се върна в „зърнената сделка“. Поразената от дронове фрегата „Адмирал Макаров“ не може да се движи на собствен ход. Партизанската война на украинците в окупираните територии се разраства. А спорният паметник на Екатерина II в Одеса осъмна като арт-инсталация – на главата на императрицата бе нахлузена червена качулка на палач, а на ръката ѝ беше окачена примка. Това са накратко новините от

Украйна. Появиха се спътникови снимки, на които се вижда флагманът на Руският черноморски флот – фрегатата „Адмирал Макаров“, която бе поразена при масираната атака с дронове в пристанището на Севастопол. Фотосите са зафиксирали близо 100-метровия кораб, който е влачен на буксир в открито море. При атаката пострадаха поне 4 руски военни кораби.

Паметникът на Екатерина II в Одеса многократно беше заливан с боя и изрисуван с различни лозунги. Преди това бяха регистрирани две петиции относно монумента на руската императрица, възкачила се на трона с преврат. Първата петиция предлагаше просто паметникът да бъде разрушен. Авторът на друга петиция предложи да се постави на нейно място скулптура на порно актьора Били Херингтън. Какво е внушението на тази идея, може само да се гадае.

Президентът Володимир Зеленски се обърна към градския съвет на Одеса с молба да разгледа предложението за разрушаване на паметника на руската императрица Екатерина II. Но кметът на черноморския град Генадий Труханов заяви, че е против събарянето му. На 28. септември градският съвет на Одеса не успя да вземе решение за демонтирането и преместването на спорния монумент.

По информация на американския Институт за изучаване на войната, руските окупатори не разполагат с достатъчно войски в Украйна, за да противодействат на партизанската война. Руснаците са съсредоточили близо 40 000 солдати, за да защитават Херсонска област, което води до възможност на украинските партизани да действат необезпокоявани в Запорожска област, например.

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n