Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Руснаците бомбардират енергосистемата на Украйна, а Москва остана без ток

pogaevГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Британското издание The Times потвърждава нашата хипотеза, че Путин е просто аватар, зад който се крият „ястребите“ в Кремъл. Английските журналисти са се добрали до свои източници на върха на руското ръководство, които потвърждават, че основните инициатори на руската пълномащабна инвазия в Украйна са директорът на ФСБ Александър Бортников и секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев. 

Според „Таймс“, двамата „ястреби“ са решили, че могат да убедят 70-годишния президент Владимир Путин да започне тази война. В същото време министърът на отбраната Сергей Шойгу, според изданието, се е колебаел повече относно необходимостта от настъпление. „До средата на лятото на 2021 г. сред най-близкия кръг приятели и съветници на Путин се формира „критична маса“ от мнения относно необходимостта от нанасяне на „решителен военен удар“. И в края на миналото лято „фундаменталното решение“ за необходимостта от нахлуване вече било взето от висшите силоваци Патрушев и Бортников. Оставаше само да съберем необходимите сили и да убедим главния лидер на Русия – Путин – да започне операцията“. Това твърдят източниците на британското издание.

По всичко изглежда, че руснаците напускат град Херсон, след като днес от главните административни сгради изчезнаха руските знамена. Очакванията са Владимир Путин да бъде подложен на нарастващ натиск от хардлайнери заради очакваното изтегляне на окупационните войски от Херсон, коментират западни военни експерти пред Sky News. Първоначално се очакваше руските войски да се окопаят, когато Украйна започна пълноценно контранастъпление, но сега те изглежда се готвят да се изтеглят от южния град. Западните специалисти отбелязват, че въпреки че все повече руски войници пристигат в Херсонска област, повечето от тях са новомобилизирани резервисти, които са „ужасно оборудвани и обучени“.

"В Херсон, вероятно, повечето командни ешелони вече са се оттеглили отвъд реката (Днепър - бел. ред.), оставяйки деморализирани и лишени от водачи хора пред украинските атаки. А някои резервисти пристигат на фронта и без оръжие", предава „Скай нюз“. Според медията, руските войски изпитват и "критичен недостиг" на боеприпаси, включително артилерийски снаряди.

След повече от месец масирани руски бомбардировки срещу украинската енергосистема, изведнъж Москва остана на тъмно. Прекъсване на тока в бизнес района на руската столица Москва сити, заради което ръководителите на двете министерства седяха на тъмно по време на дистанционно заседание с участието на президента на страната-агресор Владимир Путин. В този квартал се намират три държавни ведомства - Министерството на икономическото развитие, Министерството на промишлеността и търговията и Министерството на съобщенията. Фактът, че министерствата останаха без ток, се забелязва и в прякото предаване на срещата с участието на Путин. Предаването показва, че ръководителите на Министерството на икономическото развитие Максим Решетников и Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров седят на тъмно.

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n