Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Парламентът да инициира импийчмънт на Р. Р., който ще се опита да саботира пращането на наши тежки оръжия

tuuuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Михаил Подоляк, съветник на председателя на президентската администрация и преговарящ с Русия, оповести колко и какви оръжия са необходими на Украйна, за да спечели войната – най-нужни са ѝ 150-200 танка и 100 артилерийски системи. Това заяви Подоляк в интервю за „France 24“. „Украинското правителство призовава за увеличаване на доставките на западни оръжия, което е много важно през зимата. Украйна се

нуждае от още 150-200 танка, около 300 бронирани машини, 100 артилерийски системи, 50-70 реактивни системи за залпов огън и 10-15 противоракетни системи, за да затвори небето.“ Висшият украински администратор спомена и нуждата от американски ракети ATACMS с обсег 300 км. Според него, такива ударни способности биха доближили края на войната, позволявайки на Украйна да унищожи големи военни складове, разположени дълбоко в окупираните украински територии. Той увери, че "Украйна няма да има нужда да атакува военни цели в Русия".

Но, междувременно руските медии съобщиха за взривове в голяма нефтобаза край град Орел, който се намира на поне 300 км от украинската граница. Появиха се и видеосвидетелства за огромни пожари на газопровод край Санкт Петербург и нефтеното пристанище в Новорусийск на Черно море.

Да припомним, че България е способна да удовлетвори заявените от Подоляк украински нужди от тежко въоръжение. В началото на седмицата българското МО ще обяви количествата бойна техника, които ще дарим на украинската армия. Според официални документи на военното ни министерство, на склад разполагаме с над 500 танка. София може да даде и големи количества бойни машини на пехотата /БТР-и и МТЛБ-та/, както и самоходни гаубици тип „Гвоздика“. Служебните матрьошки ще предложат „консервативен“ вариант, тоест с всички сили ще се опитат да блокират българската военна помощ. Но Парламентът, който демонстрира забележително единство по евроатлантическа линия, е длъжен да притисне квартиранта на „Дондуков“ 2. Може би сега е моментът и да се инициира процедура по импийчмънт, която да охлади всички проруски намерения и ходове на Р. Р.

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n