Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Президентът живее с гимнастичката Кабаева и печели от продажба на водка

puuweГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руският диктатор Владимир Путин и гимнастичката и вероятна майка на децата му Алина Кабаева живеят заедно като мъж и жена в резиденция във Валдай и използват средствата на Путин от кипърската офшорка Ermira Consultants - тази компания е "обща каса" за Путин и неговия антураж. Това се твърди в сериозно разследване на руското опозиционно издание "Проект". А каква е връзката с България? Ето каква – Алина е

една от дъщерите на известния в миналото съветски футболист Марат Кабаев, който е етнически „татарин“, тоест волжски българин.

Путин и Кабаева най-често живеят в резиденцията във Валдай /по средата на пътя между Москва и Санкт Петербург/, която вече е обрасла с ВИП села наоколо. За закупуване на луксозни имоти те използват средствата на Путин, скрити в Кипър. Основно средствата се изпират чрез компанията Ermira Consultants, която има дялове във важни за Путин предприятия.

По-специално Ermira контролира Real Invest, който притежава търговската марка водка „Путинка“. Путин и неговият антураж получават средства от почти всяка продадена бутилка водка. Журналистите се срещнаха с бившия бизнес мениджър на един от най-близките приятели на президента, който участваше в управлението на тайна финансова мрежа, която включваше Ермира. Събеседникът каза, че до 2015 г. компанията е принадлежала на фигурант - адвоката от Санкт Петербург - Владислав Копилов, но всъщност покупките за Путин и неговите роднини са били плащани от сметките на Ermira. С тези пари е купувал апартаменти и къщи.

Източникът на изданието нарече Ermira "обща каса". От 2015 г. офшорната собственост вероятно е преминала към хората на олигарха Аркадий Ротенберг. Източникът на изданието каза, че близките на Путин лично са се срещнали с Ротенберг, Юрий Ковалчук ​​и техни подчинени и са казали каквото им трябва.

След това те купиха жилища с парите на Ермира: например през 2011 г. Кабаева купи с тези пари четири апартамента в Сочи на Черно море и ги регистрира на доверени лица. По-специално на баба си, която всъщност живее в стара селска къща в предградията.

Журналистите разбраха още, че кипърската компания печели и от оборота на акциите на NMG, на която Кабаева е председател на борда на директорите.

През 2013 г. Ermira придоби 7,5% дял за 76 милиона евро, но три месеца по-късно уж ги продаде на структурите на Генадий Тимченко за 65,6 милиона евро повече.

Обърнете внимание, че собствеността върху всички недвижими имоти, които офшорките на Путин купуват, принадлежат на неговата компания или избрани лица, а не директно на неговите роднини. Журналистите също разбраха, че Путин и Кабаева живеят заедно. Помощници и братовчеди на гимнастичката постоянно посещават резиденцията на Путин във Валдай, а една от сестрите дори има жилище наблизо. За Кабаева и децата е построена отделна дървена кула на територията на резиденцията във Валдай, същата отделна къща за нея е до неговия дворец.

Журналистите решиха да не публикуват информация за децата на Путин и Кабаева по етични причини, тъй като те са непълнолетни. В същото време първото дете на Путин и Кабаева се роди през 2015 г. в скъпата клиника "Света Анна" в Швейцария. Второто дете вероятно е родено през пролетта на 2019 г., но вече на територията на Руската федерация.

През 2021 г. близо до кулата на Кабаева беше построен кей за лодки, от който можете да преплувате канала и да се озовете в парк от 28 хектара. Околностите на резиденцията са защитени територии, включително територията на националния парк Валдай, който е защитен от закона.

През 2018 г. за Путин е построена секретна железница, с която той пристига в резиденцията, вероятно с бронирания си влак. Като цяло Кабаева и нейните роднини използват недвижими имоти на стойност най-малко 120 милиона долара.

Освен стопански постройки към дворците на Путин, Кабаева има най-големия мезонет в Русия. Намира се в жилищния комплекс Royal Park в Сочи, закупен е и със средства от общата каса на Путин в Кипър, което още веднъж доказва връзката на Кабаева с него.

Площта на пентхауса е 2600 квадратни метра, разполага с басейн, кино, вътрешен двор и частна хеликоптерна площадка, а дизайнът е разработен от Валентин Юдашкин.

През 2021 г. мезонетът на Кабаева беше признат за „най-големият апартамент в Русия“.

В същото време сега мезонетът е празен. Никой не живее там...

 

----------------------------------------

Ако руският език не е проблем за вас и искате да видите императорския разкош, в който живеят дядя Вова и Алина, може да прочетете цялото разследване на колегите от „Проект“ ТУК

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n