Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

medvedГБ

Днес хиляди приятели на Русия, на руснаците и рускините и на руската водка се събраха за 11-и път край язовир "Копринка", за да притоплят общите си спомени, свързани с тази наистина велика страна. Куриозното е, че слънчевото време събра край Казанлък хора от почти целия политически спектър - като "червените" М. Миков и Др. Стойнев, като Волен, като кандидат-депутата от Патриотичния фронт - журналиста Димитър Байрактаров...

"Е, вижте - аз съм български патриот, но съм учил и работил в Русия, доведох си жена оттам... И всъщност, аз и мои колеги, с които сме работили в Коми поставихме началото на наши другарски срещи тук, край язовир "Копринка"... - твърди Д. Байрактаров. - После БСП се усети, създадоха това движение "Русофили" и се опитват да "приватизират" добрите чувства на българите към руския народ."

По време на събора бяха наградени лауреатите на националното ниво на фестивала за руска поезия, песни и танци "Пусть всегда будет солнце". Своите награди получиха и първенците в детския конкурс за рисунка "Обичам моята Родина". Тазгодишният събор е посветен на 1150-годишнината от приемането на християнството от българския народ, на 190-годишнината от отпечатването на Рибния буквар и 100-годишнината от освещаването на руската черква "Св. Николай Мирликийски" в София.

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n