Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

В неделя бяха кръстени още 1600 деца, които са трети поред в семейството си

kruНАШИЯТ КРЪСТ

В неделя, на 25. юли, в двора на катедралния храм „Света Троица“ в Тбилиси се проведе за 63-и път масово кръщение на деца. Техен кръстник стана Грузинският патриарх Илия Втори. Тайнството Кръщение са приели 1600 младенци, всички те стават кръщелници на патриарха. Тази година патриарх Илия е кръстил лично третите и следващи по ред деца в семейства, на които родителите са венчани в църква.

Прочети още...

Това твърди ученият Роман Силантиев, шеф на московската Лаборатория по деструктология

ddsНАШИЯТ КРЪСТ

В интервю за портала „Интерфакс-религия“ Роман Силантиев, ръководител на лабораторията по деструктология към Московския държавен лингвистичен университет (МГЛУ), разказва за религиозните извори на антиваксърската кампания, която върви в социалните мрежи на фона на масовото ваксиниране срещу Covid-19. Деструктологията е нова приложна наука.

Прочети още...

Българите сме сред най-нещастните народи на света. Защото сме далеч от Бога

vvbbНАШИЯТ КРЪСТ

Ти си атеист и не вярваш Бога? Тогава не вярваш и в Ангели. Но те съществуват. И за тях, особено за падналите ангели, които служат на Злото, ти си идеалната жертва. Беззащитна и лесна. Ти си един глух слепец, когото може да победи всяко дете…

Не ти харесват тези думи, нали?! Добре, тогава си отвори очите и изтъркай гурелите. Почисти си ушите и

Прочети още...

Какво видя в Рая тази многострадална и свята душа. Една истинска история

amsНАШИЯТ КРЪСТ

Девическият манастир „Св. Георги Победоносец“ се намира в покрайнините на гръцкия град Кардица в Тесалия, недалеч от легендарните Метеори. Светата обител е известна още с прозвището Караискаки. В него се подвизават в служба на Бога около 20 монахини, като почти половината са от руски произход. Ето какво разказва иеромонах Клеопа /Петритис/, който служи в манастира Петрас, но е родом от Волгоград: 

Прочети още...

Резолюцията „Матич“: когато правото на оргазъм е по-висше от правото на живот

nfsИван Стамболов - СУЛА

Абортът може би наистина не бива да се забранява безапелационно, но в никакъв случай не бива и да се поощрява, към каквото водят документи като този – „Доклад относно положението със сексуалното и репродуктивното здраве и правата в тази област в ЕС във връзка със здравето на жените“. Той е дело на евродепутата от групата на „Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския

Прочети още...

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n