Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Владимире, спомни си думите на Христос: А вие обичайте и враговете си!

navajГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Алексей Навални е обявил гладна стачка. Той обяви това в Инстаграм от колонията във Владимирска област, където излежава присъда от 2 години и 8 месеца. „Обявявам гладна стачка с искане за съобразяване със закона и допускане на лекар да ме посети“, написа опозиционерът, който бе хвърлен зад решетките от силоваците на Путин по недоказано обвинение. Стачката ще продължи, докато

Навални не получи подходящо медицинско лечение за силните си болки в гърба и изтръпването в краката.

Вместо да получи медицинско лечение, той е бил измъчван с лишаване от сън, добави опозиционерът. От затвора критикът на Кремъл заяви в понеделник, че е получил близо дузина предупреждения за поведението си, откакто е бил затворен миналия месец и има риск да бъде пратен в карцера.

Най-отявленият критик на президента Владимир Путин излежава присъда от две години и половина по обвинения в присвояване, които според Навални са политически мотивирани. Негови съмишленици и защитници на правата на човека твърдят, че наказателната колония, където е хвърлен той, е с тежък режим и лоша слава.

"Ако получите две забележки, можете да отидете в наказателна килия и това е неприятно, условията там са близо до изтезания", твърди политическият затворник в публикация в Инстаграм. Неговите прегрешения включват ставане преди определеното време, отказ за гледане на „идиотска“ видеолекция и споменаване пред началника на затворническото му отделение, че би искал да „пие кафе“, вместо да прави упражнения.

Навални беше арестуван при завръщането си в Русия в средата на януари от Германия, където прекара месеци, възстановявайки се от почти фатално отравяне с нервнопаралитичен агент през август 2020, организирано от специалните служби на Кремъл.

Говори се, че Владимир Путин е въцърковен православен християнин. Че негов изповедник е епископ Тихон Шевкунов. Спомни си тогава, брате во Христа, Иисусовата заповед за любовта… И пусни Алексей Навални на свобода.

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n