Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Глезльовците, които поискаха властта, скоро ще се убедят, че се искат умения и търпение дори и за да откраднеш от хазната

dqdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Отстрани политиката изглежда съблазнително: правиш партийка, влизаш в Парламента, правиш правителство и започваш да крадеш. Като се почне от 10 %, та се стигне до 50 %. Но като почнеш да сбъдваш сладката си мечта, нещата се оказват не толкова лесни и забавни. Например става така, че нямаш достатъчно гласове, за да съставиш самостоятелно правителство – и трябва да правиш коалиция, т.е. да делиш плячката. И въобще, реалната политика се оказва тегава работа: безброй уговорки, договорки, кукловодът да е доволен, „братът“ от ложата да е щастлив, да коткаш партийните работари и мравки. Въобще не е ха-хо, хи-хи!

И когато егото ти е малко по-големичко, а мозъкът ти малко по-малко, вземаш решение за нови избори. Тогава ше им покажеш как се управлява със собствено мнозинство!

Само че докато се суетиш пред политическото си огледало, на онези млади хора, които в неделния следобед решиха да накажат феномена от Банкя, като гласуват за теб, вече ще им е писнало и от теб. Или пък ще им се е случило нещо фатално в ковид-кризата, докато държавата се движи на автопилот…

Така че, ето какво ще се случи на следващите спешни избори: резултатите на „протестърите“ ще паднат, обединените патриоти ще влязат в парламента и с негласната подкрепа на ДПС някъде около Нова година българският народ ще получи своя новогодишен подарък – „Борисов 4“. Честито!

 

------------------------------

Ако горният текст ви се е сторил прекалено къс, може да прочетете и коментара на политолога проф. Огнян Минчев:

„Тези, които шест месеца пикаха по дуварите на обществените сгради и ги замеряха с развалени яйца, днес започнаха пропаганда за „нови парламентарни избори“.

Очевидно те си представят публичния живот като безкрайна поредица от редуващи се маскарлъци и последващи ги избори, докато процентите на подадените за тях гласове се покачат от 5 до 50+.

Цинизмът вече не учудва. Учудва търпението и простотията на „редовия българин“. Който не разбира, че тези господа са готови да се борят за власт до последната негова стотинка и до последния остатък на неговото волско търпение. Налага се да припомним на господата, които отпратиха „мутрите вън“, че г-н Слави Трифонов ги очаква за високо интелигентен разговор на тема бъдещото управление на страната, за което суверенът ги упълномощи.

Забравете за нови избори – следващите избори са след четири години. Сега е време да покажете, че можете да управлявате – освен да подмокряте дуварите на представителните институции и да ги цапате с развалени яйца.“

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n