Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Българи, нека да почистим от бурени духовното си лозе, за да очакваме и добър плод

kruzГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Да започнем с един добър пример - през последните 6 години в Руската федерация са спасени 14 500 бебета, обречени първоначално от техните родители на смърт чрез аборт. Това се случва благодарение на усилията на Руската православна църква и църковно-обществените организации с нестопанска цел. Църквата си взаимодейства с 59 неправителствени организации, които също предоставят възможност

за консултации преди аборт. Понастоящем РПЦ развива множество проекти за подпомагане на бременни жени, изправени пред труден избор. Организирани са 77 приюта за майки и 211 центъра за хуманитарна помощ, разположени в цялата страна. Във всички тези учреждения се предлага и предабортно консултиране.

И да се върнем в България.

В резултат на множество внесени от православни християни предложения до Св. Синод за започване на активни действия против абортите, преди няколко години изтече информация, че владиците ни са готови за борба с това огромно обществено зло. Публикувана бе информация, че с благословията на Синода е изработен видео-клип против абортите, който да се излъчва по телевизиите. Но… нещо се случи – и на практика не се случи нищо…

Преди години апатията по върховете на БПЦ можеше да се обясни благоразумно с пределната възраст на владиците ни. Но днес, когато повечето от „дядовците“ ни са енергични мъже на средна възраст, трябва да се действа. Защото духовното ни лозе е обрасло с бурени. И освен задължителната молитва, трябва да се развъртим и с мотиките.

Първото усилие трябва да бъде в най-важното направление – духовното просвещение на децата ни. Вярно, Св. Синод от 1989 година досега е бил последователен в това си искане. Но трябва да бъдем още по-настоятелни за въвеждането на „Православните ценности“ като редовен учебен предмет. Още повече, че и сега има законова вратичка и там, където има добро желание от страна на съответния владика и местната власт, нещата се случват. Азбучен пример е Община Бургас, където от много време Бог е пуснат да отиде при децата. Нещо подобно е направил и дядо Даниил във Видин. Ако владиците ни са настоятелни, малко от кметовете ще се опитат да изклинчат и да саботират подобно богоугодно начинание.

Да действаме, Ваши Високопреосвещенства!

Второто направление за работа – да поискаме въвеждането на православната капеланска институция в Българската армия. България е единствената натовска държава, в която не е възстановено полковото свещенство!

Третото направление е борбата за спасяване физическия живот на децата на България, просветителската борба срещу абортите – това узаконено убийство на невръстни дечица. Когато в една страна абортите са легализирани, тогава грехът на убийството лежи не само върху съвестта на уплашената изоставена майка, а и върху всички нас, върху цялото общество. Действията за законова криминализация ще са изключително трудни и непопулярни. Но всеки от нас, който е против това страшно престъпление, трябва публично да заяви протеста си. Пишете в социалните мрежи, споделяйте – неприемането на абортите ще даде също своите плодове, все повече хора ще започнат да се замислят, че не става дума за банална операция за отстраняване на киста, а за убийство на човешки същества!

Задължително Св. Синод трябва да излезе с публично изявление - че Църквата е против абортите по желание, тъй като става дума за убийство на деца.

Видим положителен ефект би имала и една Консултативна комисия, към която да бъдат задължително насочвани всички жени, които искат да направят аборт по желание. В нейния състав трябва да има лекар-гинеколог, психолог, социален работник и свещеник. Според хора, които се занимават с този проблем, понякога е нужно изключително малко – една човешка подкрепа към тези стресирани жени – за да бъде спасен един човешки живот. Трябва да се използва и опитът на другите православни страни, където се работи по проблема с абортите отдавна.

Скъпи братя и сестри, драги българи! Ние сме щастливци, че ни е дадена пълнотата на Истината посредством неповредената от ереси Православна църква, чрез която всеки повярвал може да се спаси.

Но вярата без дела е мъртва.

Затова, нека станем от дивана, да запретнем ръкави и да се поразкършим. Божията нива ни очаква… Всъщност, не е нужно да вършим кой знае какви геройства – да разчекваме с голи ръце устите на лъвове и т.н. Като начало можем да отидем до Божия храм, да запалим свещица, да се помолим, да запишем ближните си за литургията – живите за спасение на душите, мъртвите за упокоение. В неделя може да постоим малко на богослужението, пък като отшуми пандемията вече може да изкарваме и целите служби. Сигурно имате някое познато осиротяло семейство – помислете с какво и как бихте могли да им помогнете… Ако живеете в митрополитски град, потърсете среща с вашия владика и го помолете да се срещне с кмета и да поиска изучаване на Вероучение в местните училища. В Бургас, например, Общината плаща заплати на 2-3 преподавателки по „Религия“, които са на щат към Детския комплекс. Тези момичета си събират групи в училищата, на които преподават „Православни ценности“…

И още нещо. Което не бива да ни служи като оправдание за нашата леност. За да не се случват правилно нещата и за да буренясва духовното ни лозе, има и обективна причина. Без да падаме в плен на конспиративните теории, има много доказателства за негативно въздействие от страна на масонските ложи. В своите официални сайтове те наблягат предимно на своята благотворителна мисия. И, все пак, това не са добросамарянски дружества. В най-добрия случай това са клубове за богати и известни мъже, които благодарение на създадените в ложите връзки стават още по-богати и известни. Но… Ако пообщувате с такива хора, няма как да не забележите негативното им отношение към Църквата. Причината е, че масонството е продукт на ренесансовия Запад, в който възниква и съпротива срещу изкривяванията в изпадналата в ерес Римокатолическа църква. По тази схема и нашенските масони са /меко казано/ хладни по отношение на нашата Православна църква, без да имат някакво реално основание за това. И тъй като са загърбили Църквата /и съдържащата се в нея Христова истина/, понастоящем в масонските ложи духовността е на ниво орфизъм, богомилство, дъновизъм, окултизъм и прочие сурогати.

Най-красноречива илюстрация е „паметникът“

на Боян Мага в Бургас…

За жалост, кормилото на българската държава по време на тези 30 посттоталитарни години очевидно бе в ръцете на нашите масони. И поради тази причина нито едно правителство не пусна Бога в българските училища. Дори уж добронамереният Б. Б., който осигури заплатите на свещеници и мюфтии и щедро раздаваше милиони за ремонти на църкви, джамии и манастири, не се реши да въведе Вероучението като редовен предмет.

Имаме ли някакъв полезен ход ние, православните българи?

Масоните са около 4000. Ние сме няколко милиона. Тоест, едно пренебрежимо малцинство ни налага своя диктатура с атеистичен, дори богоборчески привкус.

Дали не трябва да се създаде една православна по характера си партия, която да настоява и в крайна сметка да наложи забрана членове на тайни организации да бъдат избирани за депутати, магистрати, министри и държавни чиновници?

Всъщност, антимасонска партия вече е имало, и то в САЩ.

Струва ви се, че подобна идея в България е чиста проба фантастика?

Да, но невъзможното за човека е възможно за Бога…

 lowscc

-----------------------------------------------

Бел. ред. Очакваме вашите реакции, мнения и предложения на редакционния мейл. Бъдете здрави! С нами Бог!

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n