Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Обичам ги тия макета! Защото винаги ми оправят настроението

rdcГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Обичам ги тия макета! Защото винаги ми оправят настроението. Бай Ганьо може да е провинциален келепирджия, но е скучен, докато край Вардара е истинският цирк. Ето, например Заев ми се издигна в очите, особено когато предложи онази своя Програма за марихуанизация на македонската нация – тоест легализиране на канабиса, като всяко бабе ще може да си гледа в градинката по една леха с „трева“. Окрилени от заевите директиви, местните наркобарони също запретнаха ръкави. И така оня ден, в петък, полицията заприщи пътя Прилеп – Росоман, а полицейските екипи прихванаха автомобил "Ауди А8", в който са пътували висш полицейски служител от Прилеп /Кире Спироски/ и още едно лице. Веднага след тях се движел микробус, в който били натъпкани 200 кг марихуана. На стойност 1 000 000 долара. И това се случило само защото в операцията участвала Агенцията за борба с наркотиците към Министерството на правосъдието на САЩ (DEA). Кирето пък бил назначен на тоя пост през 2017 година по настояване на управляващия СДСМ на Заев. И познайте на кого се е отчитало момчето?!

„Виждате как в Македония открито се работи за легализирането на бизнеса с марихуана. Хората, които най-много защитават този бизнес, са Зоран Заев и компания. Дори искат да му придадат европейска окраска.“ - побързаха да се заядат от опозицията.

Голем смех!

Но официалните циркаджилъци не се изчерпват само с марихуаната. Преди седмица във Вардарско избухна и скандал с издавани от МВР македонски документи за самоличност на чужди граждани, тоест бандити. В периода от декември 2017 г. до януари 2021 г. на тарторите на няколко балкански наркокартела и техните хора са били издадени 214 оригинални документи от Македония за безпроблемно пътуване и престой в чужбина. В ареста влязоха 9 корумпирани полицайци. Те пък на кого ли са се отчитали?! И - забележете - операцията пак се е провела в координация с разследващия офис на посолството на САЩ и Интерпол!

Абе много се месят тия американци! Направо ме дразнят - развалят бизнеса на хората и като нищо ще разстроят икономиката на държавата… вместо да си стоят отвъд океана и да си бият негрите…

И това не е всичко – днес бяха оповестени резултати от проверка на Държавната сметна палата на РС Македония в Службата по вписванията. Констатирани са 94 451 незаконни акта за раждане в Скопие, Тетово, Ресен, Гостивар и Прилеп. Тоест – нито са платени административни такси, нито Службата по вписванията е водила някакви материални записи за закупените и издадени удостоверения по сериен номер. Пей сърце!

Липсата на почти 100 000 формуляра за удостоверения за раждане, според професора по право Борче Давитковски, първоначално поражда подозрения, че или са били издадени безплатни удостоверения, които са ощетили пряко държавния бюджет, или че някой ги е фалшифицирал.

Скандалът с актовете за раждане и всички тези „циркови“ изпълнения поставят под сериозна заплаха държавността в страната. Издаването на паспорти на наркобосове и лица, опасни за сигурността на други държави, ще засегне международната репутация на Македония, отношението към НАТО, както и процесите на европейска интеграция.

Така че, вместо покана за преговори, Скопие на първо време може да получи вето и върху безвизовия си режим за страните от Евросъюза.

Е, ама то никак не е смешно…

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n