Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Скопие призна, че финансира сепаратисти в България

byshdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Вестник „Нова Македония” публикува мнението на Тони Менкиноски, според когото България рискува да бъде изключена от Съвета на Европа, ако не признае ОМО „Илинден”. Тонът, в който е издържана статията, не оставя място за съмнение, кои кръгове стоят зад атаката срещу България в Съвета на Европа и кой подпомага дейността на тази организация у нас, независимо от декларираното неведнъж, че Скопие няма да се намесва във вътрешните работи на страната ни и няма да претендира за признаване на македонско малцинство у нас.

В материала си Тони Менкиноски твърди, че написаното от него не е просто желание нещо да се случи, а е „логичен набор от събития, които следват в близко бъдеще и които се основават на правни закономерности”.

„Вярвам, че отворихме нов хоризонт, който беше архипелаг на забравените (пирински) македонци, които самостоятелно се пребориха всичко това да се случи и през призмата на институциите, които ни предлага цивилизованият свят, да упражнят правата си за самоопределяне като македонци и в същото време да демократизират Република България като настоящата им домицилна държава”, пише изданието.

Внимание: Европейският съвет, Съветът на Европейския съюз и Съветът на Европа са различни организации, като последната не е институция на ЕС. С други думи, безпомощните макета се опитват да ни стреснат с една куха организация, която е също толкова безсмислена и безпомощна, колкото и Отечественият фронт у нас по време на късния соц.

 

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n