Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Славчо предлага шахматистка за премиер, но тя пък щяла да върне мандата. Смях в залата!

vulgaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Родните царе на вулгарничкото шоу продължават да забавляват публиката. Този път – от Парламента. Сценаристите на Славчо сега пък измислиха гениален гег /смешка/ – да издигнат шахматистка за премиер. „Предлагаме световния шампион по шах Антоанета Стефанова за премиер!“ – написа Трифонов във ФБ-профила си днес. И, докато още не са заглъхнали смеховете сред публиката, добавя: „Но тя ще върне мандата веднага…“ Смехът в залата се усилва до неподозирани висоти…

Но Слави не спира дотук и натиска педала на газта, твърдейки, че ИТН са успели да привлекат в партията цели двама световни шампиони по шах! Това би трябвало, според тошковата логика, да обезоръжи всички и всеки техен критик… Но тук е моментът да припомним кой е смятан за най-интелигентен в света – световният шах-шампион Робърт „Боби” Фишер. Той не е завършил и гимназия, но коефициентът му на интелигентност е по-висок от този на Албърт Айнщайн. През 1972 година Фишер слага край на съветската доминация с победа в двубоя за световната титла срещу Борис Спаски в разгара на Студената война. Дотук – добре. Но, освен, че е гениален шахматист, Боби е меко казано странен. Някои биха го нарекли и луд. Въпреки че е наполовина евреин, той не крие омразата си към еврейството и даже към САЩ. След атентатите на 11. септември, шахматистът се обажда във филипинско радио и казва: „Това е голяма новина! Аплодирам тези, които го направиха. Тази страна отдавна трябваше да бъде изтрита от лицето на Земята”.

Но нека не се разсейваме прекалено!

„Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани“, заяви Трифонов.

Е, Славчо, немой така! Всеки сънува собствено мнозинство, с което да управлява като цар. Тоест като Симеон Борисов. Но наяве реалността е друга…

С днешното си изявление телевизионните шутове само доказаха едно подозрение, което витаеше в обществото. Че играчите от задкулисието не са проектирали Славчовците да бъдат основни играчи, а обикновени парламентарни патерички. Поведението им в петък в Парламента, когато провалиха декларацията за арменския геноцид, подсказва, че идеята е ИТН да бъде нещо като ДПС-2, ако не бъркаме.

И така, нещата вървят към прословутата народна мъдрост: „Е, оти ги ручахме жабетата?!“

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n