Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Хора на ВМРО протестираха пред НС и президентството с лика на Ердоган

fesГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

ВМРО проведе протестна акция пред Народното събрание срещу безпринципната и опасна ревизия на изборните правила, които „новите“ депутати възнамеряват да гласуват и на второ четене тази седмица. Припомняме, че вчера правната парламентарна комисия реши да има 100% машинно гласуване на следващите избори. До две седмици пък президентът трябва да назначи новия състав на ЦИК.

Подкрепено беше и предложението да няма ограничение на секциите за гласуване в чужбина, отхвърлено бе това за гласуване по пощата на избирателите в чужбина.

Патриотите раздаваха листовки с лика на турския президент Реджеп Ердоган на народните представители. Депутатите бяха посрещнати с флаери с надпис „Tesekkür ederim, Bulgaristan“ /Благодаря ти, България/. Освен листовки, патриотите ще изпратят и фес на „Има такъв народ“.

„Тези изборни промени предават националните интереси на България. Увеличаването на броя на секциите в чужбина ще дадат възможност Ердоган да има повече от 15 народни представители в българския парламент“, каза пред БНТ Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО.

„Единственото, което направиха тези „нови“ хора в Парламента бе да си увеличат заплатите и да извършат национално предателство. Ердоган отново ще се намесва във вътрешните работи на държавата“, коментира пред Нова телевизия Александър Сиди от ВМРО.

След 9 часа патриотите от ВМРО протестираха и пред сградата на президентството. Те скандираха „Оставка“, „Затвор“, „Турски мекерета“. С „Еничари“ и „Турци сте“ посрещнаха патриотите представителите на „Има такъв народ“, които приеха и върнаха мандата.

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n