Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Наистина ли партиите на „промяната“ се превърнаха в обслужващ персонал на ДПС?

erasdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Национално безотговорният парламент все пак допусна Турция в българската политика. За нас от ВМРО вече няма никакво съмнение, че лошо изиграното парламентарно шоу за смяна на статуквото е всъщност постановка за връщане на власт на Ахмед Доган.“ Това заявиха в специална декларация от ръководството на ВМРО. „Декларираните приоритети за разследване на случая „Росенец“ и намаляване

на партийната субсидия лесно бяха пожертвани от ДБ и ИТН, защото не са желани от хората на Доган. В името на какво: да осигурят още десетки хиляди гласове на ДПС в Турция и да изключат представителите на ВМРО от избирателните комисии. А, да – и да позволят на Радев да си назначи лична ЦИК в навечерието на парламентарните и президентски избори.“ – това написа в своя профил във Фейсбук заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов във връзка със срамната промяна на Изборния кодекс, която премахва ограничението на броя секции в Турция.

„За голямо наше съжаление услужливо не беше чуто нашето справедливо предложение, текстовете да бъдат редактирани така, че нашите съграждани в САЩ, Великобритания, Канада и Австралия да могат да разкриват повече от сега позволените 35 секции. А именно – в страни с недоказана демокрация, каквато е Турция, секции да се разкриват само в дипломатически представителства. Тук можеше като критерий да се вземе и индексът на ООН за демократичност. За останалите държави ограничението щеше да отпадне.“ – казва Веселинов.

„Това именно ни убеди в задкулисните намерения на хората на Слави, „Демократите“ и „Мутрите“, че цялата популистка игра в посока „правата на българите зад граница“ е само и единствено в полза на етническата партия ДПС“, допълва войводата.

„Преди шест века разединението предаде страната ни в ръцете на турците. Ще допуснете ли това да се случи и сега – през 2021 година?“ С тези думи започва острото отворено писмо на Красимир Каракачанов към президента Румен Радев, в което той настоява за президентско вето върху спорния и вреден за българските национални интереси закон. В навечерието на честванията от Априлското въстание председателят на ВМРО задава и други неудобни въпроси: „Защо въобще умираха въстаниците? За какво бяха тези 30 000 български жертви и пирамидата от черепи в Батак? За да могат конюнктурни политици днес да се редят пред камерите на честванията, а в същото това време да предават България?!“

 

 

   


 

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n