Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ако служебното правителство предаде българските интереси в Македония, президентът ще бъде позорно прогонен от България

bawГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Президентът Румен Радев връчи днес третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България", а лидерът на партията Корнелия Нинова върна веднага папката. „Следващата седмица ще разпусна Народното събрание и ще назнача служебно правителство. В тази ситуация се очертава изборите да бъдат на 11. юли“, съобщи Радев. "Македония трябва да се споразумее с

България, ако иска да започне преговори за членство в Европейския съюз", това заяви еврокомисарят по съседство и политиката на разширяване на ЕС - Оливер Вархели. В изказването си той намекна, че ако не бъде постигнато споразумение между Скопие и София, не е изключено РС Македония и Албания да бъдат разделени по пътя им към ЕС. „Имахме много важен разговор с премиера Зоран Заев и се съгласихме, че трябва да се постигне напредък от страна на двете държави“, каза Вархели.

Днес външният македонски министър Буяр Османи пък изрази надеждата си, че служебното правителство на България евентуално може да „поддаде“ и да отвори вратата на Македония към ЕС. Ако се случи нещо подобно, Румен Радев трябва да е уверен, че ще му се наложи да се спасява с бягство в Унгария, при „булката-беглец“ Груевски.

Така че - Радев, опичай си акъла!

 

 

   


 

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n