Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Молим да не се бърка с пророчеството на Радев, че премиерът ще е българин и ще е мъж

vanГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Български разследващи журналисти под прикритие са успели да се доберат до старателно укривана редакционна тайна на британския таблоид „The Sun“, който откупи авторските права върху всички пророчества на петричката врачка леля Ванга. Става дума за ясновидско откровение относно резултатите от следващите предсрочни парламентари избори на 11. юли. Настръхнахте ли? 

Но не бързайте, не сме такива аджамии във вестникарския бранш, че да изплюем най-важното в началото и ти, любезни читателю, да се откажеш от по-нататъшното четене на статията. Ами нали Google Analytics ще ни отчете катастрофален спад в средната продължителност на ангажиране на читателската аудитория?!

И така, първо ще ви занимаем с подгряващ анализ на няколко политолози, социолози, социални антрополози и паразитолози… упсс! Без последното. Според проф. Андриан Скумрайчев от агенция „БУХАЛ-6“, ще продължи трендът на възходящото позициониране на партиите от негласната протестна коалиция „Яйца & Домати“. Неговият съвет към необявения лидер на протестиращите Дон Домат е да продължат с печелившата си тактика на абсолютното мълчание. Защото споменаването дори в спорадични изказвания на думички като „изчегъртване“, които се родеят с болшевишката лексика от след Девети, крие опасност техните досегашни гласоподаватели да бъдат заблудени и да гласуват за Столетницата. И по този начин ще бъде саботирана заветната цел – спечелване на абсолютно мнозинство от 249… пардон, 239 депутати.

На противоположното мнение е д-р Харалампи Масалитиновски от Института за изследване, формиране и манипулиране на общественото мнение /в рамките на закона/. Той е на мнение, че българският избирател е достатъчно зрял и изнервен от шикалкавенето на протестърите в 45-я парламент, които демонстрираха политическа импотентност и примадонщина. Вместо да се опитат да съставят работещо правителство, макар и с кратък времеви хоризонт, те се съсредоточиха върху заплатите и изборно законотворчество в стил „Ако е възможно“, което издава тяхната юридическа /не/компетентност.

Още по-конкретна бе доцент Бърборана Парапунова-Ксавие, специализирала политическа и електорална социология в CNRS. Нейната прогноза е, че електоралният масив с анархо-либерални нагласи е достигнал до платото на насищане на диаграмната крива. Тоест, партиите на протеста не могат да разчитат на свежа приливна вълна от гласоподаватели, нахъсени да чегъртат, да чупят яйца и да бъркат политически омлети. Напротив, според доц. Ксавие, вече е налице обратен тренд – на обръщане на трезвомислещия избирател към партиите на досегашното статукво. „50 % са си 50 %, по-добре от нищо“, заяви многозначително социоложката. Тя прогнозира и възход на националистите, които вероятно ще вкарат в новия парламент поне две формации. „Пък и какво значение има кои конкретни партии ще имат мнозинство и ще съставят евентуално правителство, след като en generale /фр. – генерално/ България се управлява от…“ – на това място доц. Парапунова-Ксавие вдигна многозначително показалец нагоре. Някои разчетоха този жест като „свише“, а други проследиха по-точно посоката и установиха, че пръстът на социоложката сочи към Библиотекарския институт…

И така, след това леко изнервящо предисловие, нека си дойдем на думата. Ето ги пророческите слова на леля Ванга, заснети на микрофилм и заключени в редакционната каса на „The Sun“:

2021 - Маж ке царува у Софето!!!

 

Какво, нещо не сте доволни ли? Искаше ви се по-голяма конкретика? Ами малко ли е да знаете, че ще ни управлява мъж?! При положение, че можеше да е жена /като във Финландия/, лесбийка /като в Сърбия/, или пък трансджендър /като в Уошингтън/.

И после – да не би пророчеството на Радев да е по-конкретно? Каза президентът, че ще ни управлява мъж. И българин.

А можеше примерно да е руснак. И да ни управлява директно от Кремъл.

Нали?

 

 

 

 

   


 

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n