Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ако се кандидатира, Мецана Белишка ще бъде избрана директно за президент. В краен случай за вицепрезидент

mswГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Яйцето или Кокошката? Кой се е появил пръв? Този въпрос е вълнувал умовете на човечеството хиляди години, но в България сега той въобще не е актуален. Днес българският народ е зверски разделен чрез въпроса: Мечката или Жената? Чий живот е по-ценен? Нежните души на природолюбителите въпият хорово из ФБ-дебрите за правото на живот на баба Меца. Други загрубели типове с примитивни

ловджийски нагласи пък твърдят, че животът на Жената бил по-ценен /макар че жената не била като човека/…

Проблемът ескалира днес, след като мечкозащитници връчиха на кмета на Белица Радослав Ревански 5 /пет/ папки с 50 000 подписа под петиция за защита на мечката, нападнала на 2. юли жената-гъбарка. Зад този своеобразен протест стои пловдивският адвокат Атанас Бояджиев.

„Събрали сме се в знак на протест срещу разрешителното за отстрел, подписано от МЗХГ. Мечката се яви един събирателен образ за това какво е отношението ни към природата като цяло. Проблем не се решава с отстраняване на мечка, с отстраняването на дърво като цяло. Очакваме кметът да се появи и да ни разреши да унищожим разрешителното“, заяви Бояджиев.

Помолен за коментар, известният народопсихолог д-р Евлоги Охниминчев потвърди, че душевността на българина продължава да бъде една голяма енигма. „Обърнете внимание, че любвеобилни природозащитнички хранят с радост махленските котки, но са склонни да кълнат съседите си дори когато те не къртят с канго панелни стени в 8 часа сутринта в неделя. – заяви популярният от изявите си в няколко кабеларки инфлуенсър и подчерта. – Аз обичам баба Меца, но съм поклонник и на жените и не мога да допусна те взаимно да се изяждат. Длъжни сме да защитаваме всички мъркащи, джафкащи и ръмжащи същества, но същевременно нека не се превръщаме във врагове на ближните си, на хората…“

Същевременно, адвокати от Хелзинкски комитет в Горна баня са готови да заведат в Европейския съд по правата на човека дело „Мецана Белишка срещу България“. Според техния иск, популацията на кафявите мечки наброява около 200 000, полярните мечки са около 30 000; като се добавят разните панди, бърнести мечки и гризли числеността на мечките в световен мащаб не надхвърля половин милион. Докато популацията на жените надхвърля 3,5 милиарда. Тоест, въпросната белишка баба Меца принадлежи към едно малцинство, което трябва да бъде защитено. Според добре осведомен източник, правозащитниците от Горна баня разполагат и със свидетел, чрез който могат да докажат, че българската мечка принадлежи и към определено сексуално малцинство. Така че изходът на делото „Мецана Белишка срещу България“ е ясен.

Предвид огромната популярност на баба Меца, много от политическите партии вече са отказали поканите си към Пената и Кобрата за президентските избори и планират да поканят г-жа Белишка ако не за президент, то поне за вицепрезидент. Те вече са подали и запитване до Конституционния съд по казуса.

To be continued

----------------------------------------

/по материали на РИА-Новости-бг/

 

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n