Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Слави изигра бездарно ролята на Пилат. Дано гласувалите за него да не си посегнат на живота

slaaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Славчовците определено се очертават като най-голямото разочарование на проведените вчера парламентарни избори. Със своето тв-изявление преди малко Трифонов затвърди подозренията на всички здравомислещи българи, че ИТН искат хем да са в играта, хем пък да не играят с никого. За да не се изцапат… "Няма да правим коалиция с нито една партия. "Има такъв народ" ще вземе мандата и ще

представи свой състав и структура на кабинет”. Това обяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в първия си коментар за изборния резултат. При преброени малко над 95% от изборните протоколи партията му е втора политическа сила, изпреварена с 0,25% от коалицията ГЕРБ-СДС. Болнавият шоумен обяви и името на своя премиер – небезизвестният Николай Василев, чиято звезда изгря по царско време.

Преведени на разбираем език, думите на шоумена означават това: че никоя партия в парламента няма да подкрепи такова правителство. Тоест, потвърждават се прогнозите на портал „Гласът на България“, че ключов ще бъде третият мандат. Логиката сочи, че Радев би трябвало да го връчи на Христо Иванов. Който вече обяви публично готовността си да работи за създаването на експертен кабинет.

С изявлението си Слави изигра нескопосано ролята на Пилат Понтийски. Тоест, изми си ръцете от политическата отговорност, възложена му от избирателите. „Свирихме ви с пищялка, и не играхте“ – вероятно ще кажат за свое оправдание смешкописците отпосле, ако са чели Евангелието. Тоест, предложихме ви правителство и не го подкрепихте. Ами защо да го подкрепят – заради двуметровия ръст на Славчо или заради къдравото перчемче на Тошката? Така политика не се прави.

Всеки, който е бил момче, знае че в един момент, под влиянието на батковците от махалата, момчурляците започват да се пипат. Да де, да се самозадоволяват. Е, славчовците май са на този етап от менталното си развитие… Потвърждават го и плановете им за изстрелване на наши космонавти. Само не уточняват персонално кои ще са астронавтите - Славчо и Мая плюс Заев? Но е проблем дали Дългия ще се побере в космическата капсула... 

 

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n